Ziua de Crăciun începe cu un mic dejun care include ouă, șuncă și cârnați. Apoi, toată lumea merge la slujba de la biserică, iar după aceea se așază din nou la masă. La prânz, le sunt servite salată de creveți sau homar și friptură de curcan, alături de pastarnac, morcovi și varză de Bruxelles. Iar și tradiționala budincă brandy butter se numără printre deserturile pe care le mănâncă familia regală britanică de Crăciun.
După ce urmăresc cu toții discursul televizat al Reginei, la ora 3 este servit ceaiul de după-amiază, cu prăjituri cu fructe. Iar aceasta este doar „încălzirea” pentru cina gen bufet, care include între 15 și 20 de feluri de mâncare. Tipuri variate de carne (coaste, curcan, șuncă) sunt tăiate chiar la masă, însă sunt servite și pește și fructe mare, legume coapte, dar și prăjituri cu ghimbir, o budincă flambată, cu cremă de unt cu coniac, și băuturi ca cidru și brandy de cireșe.
La Palatul Buckingham însă există un ingredient care nu este folosit în niciun fel de mâncare, deși este adorat de oamenii obișnuiți și nu numai. Elisabeta a II-a detestă usturoiul, așadar nu este folosit în niciun fel de mâncare și în nicio ocazie în preparatele care ajung pe masa ei.
Evident, membrii familiei regale britanice au și niște mâncăruri favorite, iar acestea nu lipsesc niciodată din meniu, conform chef Darren McGrady.
Potted shrimp – o crema untoasă făcută cu creveți tăiați bucățele și condimentati, servită cu crutoane;
Beef Bourguignon – acest preparat poate fi făcut și cu vânat, pentru care Elisabeta a II-a și-a exprimat preferința;
Varză de Bruxelles mărunțită, cu ceapă și șuncă – fără usturoi, pentru că Regina Marii Britanii îl detestă…
Bubble and squeak – o mâncare tradițională britanică făcută din piure de cartofi amestecat cu varză, la care bucătarul-șef adaugă și varză kale (cu o aromă dulce și ușor înțepătoare, dar extrem de bogată în nutrienți);
Tarta cu mere și curmale – un desert simplu și rustic cu mere și curmale care se rulează în aluat.