Iunie 09, 2020
Ce beneficii are apa micelară și de ce e bine s-o folosești
Dacă până acum apa micelară nu se afla în rutina ta de îngrijire, află în continuare care sunt beneficiile ei și de ce ar trebui să o folosești.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Apa micelară este unul dintre cele mai folosite produse pentru îngrijirea pielii. Conține apă purificată sau alte ingrediente hidratante precum glicerina sau surfactanți ale căror particule formează micelele.

Apa micelară te ajută să îți cureți tenul într-un mod delicat, îndepărtând în mod eficient machiajul, chiar și pe cel rezistent la apă, impuritățile și excesul de sebum. În plus, nu conține alcool, reducând astfel iritația, inflamațiile, lăsând pielea moale, netedă și curată.

Există mai multe feluri de apă micelară, în funcție de tipul tău de ten, iar din acest motiv, înainte de a folosi o anumită apă micelară, alege-o pe cea care se potrivește pielii tale. În ciuda faptului că tenul tău a fost curățat cu apă micelară, ar trebui ca ulterior să aplici și un gel de curățare pentru a te asigura că nu mai ai și alte impurități pe ten. 

Așadar, iată care sunt 5 dintre beneficiile apei micelare:

1. Hidratează tenul

Cele mai multe tipuri de apă micelară au în componența lor și ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina, acidul hialuronic sau ceramidele. Ce este important de reținut este că surfactanții din apa micelară sunt extrem de blânzi cu tenul, astfel încât nu ți-l vor irita, ba mai mult, îl vor lăsa hidratat, fiind o alegere potrivită în cazul în care ai tenul uscat.

2. Îndepărtează impuritățile

În mod cert apa micelară ar trebui să se afle în rutina ta de îngrijire deoarece cu ajutorul ei poți îndepărta machiajul, murdăria, excesul de sebum sau praful acumulat pe parcursul zilei. Acest lucru se datorează micelelor, care permit curățarea tenului în profunzime. Dacă ești adepta unui machiaj mult mai puternic sau preferi să aplici produse cu o acoperire mai mare, atunci ar trebui să folosești mai multe dischete demachiante cu apă micelară pentru a reuși să elimini toate impuritățile.

3. Este potrivită tuturor tipurilor de ten

Știm deja cât de greu este să găsești un produs care se să potrivească tipului tău de ten, dar iată că apa micelară este întocmai ceea ce ai nevoie. Fie că ai tenul uscat, sensibil, gras, mixt sau normal, există câte o apă micelară special formulată nevoilor fiecărui tip de piele. În plus, glicerina, care se află în majoritatea apelor micelare, poate reduce inflamația și iritațiile, fiind ideală dacă ai tenul uscat. 

4. Îți păstrează tenul curat

În cazul în care ai acnee, ar trebui ca apa micelară să se afle în ritualul tău de frumusețe deoarece conform mai multor studii, aceasta ar putea reduce apariția coșurilor și a punctelor negre. Acneea poate apărea din mai multe cauze, cum ar fi alimentația, stresul, însă și igiena joacă un rol important. Din acest motiv, e esențial ca atât dimineața, cât și seara să îți cureți tenul, chiar dacă în ziua respectivă nu ai aplicat produse de make-up.

5. Este ușor de folosit

Probabil că unul dintre motivele care te vor convinge să folosești apa micelară îl constituie faptul că e extrem de ușor de aplicat pe ten. Pe lângă asta, este unul dintre produsele pe care trebuie să le ai la tine atunci când călătorești. Ea poate ține locul și unui gel de curățare sau a unei loțiuni hidratante. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.79678010940552