August 13, 2021
Care este cea mai bună oră de făcut sex? Este un fapt dovedit ştiinţific!
Data viitoare când vrei să petreci momente de vis cu partenerul tău, pune-ţi alarma înainte! Noi cercetări au scos la iveală ora ideală din zi în care tu şi jumătatea ta puteţi să trăiţi clipe minunate împreună, pentru a vă merge apoi mai bine tot restul zilei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Compania britanică Forza Industries, a făcut cunoscut faptul că cea mai bună oră de făcut sex, conform informaţiilor strânse de ei, este destul de devreme dimineaţa, la 7.30. Dacă îţi începi ziua în acest fel, n-ai decât de câştigat! 

Ideal e ca totul să se petreacă la vreo 45 de minute după trezire, când energia ta şi a jumătăţii tale este la cote maxime. „Energia este la cel mai înalt nivel după o noapte întreagă de odihnă, lucru care va face ca ambii parteneri să fie mult mai implicaţi în ceea ce fac, mai interesaţi şi mai doritori să ofere plăcere”, susţin autorii studiului.

Acelaşi studiu dezvăluie că cei mai mulţi oameni ating cotele maxime de stres în jurul orei 10.45 dimineaţa, aşadar nu trebuie aşteptat niciodată atât de mult până să te apropii de partenerul tău, dacă îţi doreşti câteva clipe de intimitate cu el.

Mintea îi va fi ocupată cu alte subiecte deloc sexy la acea vreme, se gândeşte, cel mai probabil, la rapoartele pe care trebuie să le întocmească, la e-mailurile care aşteaptă să fie trimise sau la telefoanele pe care se teme să nu le piardă în timp ce tu îl săruţi pasional. Asta dacă îţi stă şi ţie gândul la aşa ceva atunci, când ziua de lucru e deja începută şi toată lumea trage de tine să bifezi tot mai multe task-uri.

„În timpul sexului de orice fel, eliberăm oxitocină, aşa-zisul «hormon al iubirii»‟, declară Emily Morse, medic specializat în sexualitatea umană, pentru revista Women's Health. ‟Atunci când faci dragoste dimineaţa, te vei simţi conectată la partenerul tău pentru tot restul zilei”, a adăugat aceasta. În plus, oxitocina are efect pe termen lung – scade nivelul stresului de peste zi, ceea ce te va ajuta să fii mai relaxat în timp ce-ţi bifezi responsabilităţile zilnice – şi ar fi păcat să nu beneficiezi de acest lucru tot restul zilei.

„Apoi endorfinele emise prin sex scad tensiunea arterială a celor implicaţi, la fel şi nivelul stresului, şi ne fac să ne simţim mai plini de nergie şi încrezători în capacităţile noastre să rezolvăm tot felul de mici probleme apărute de-a lungul zilei‟, au mai precizat autorii studiului.

Un alt avantaj al sexului matinal este că nu-ţi va fura din somnul de peste noapte. Ştiu că nu e deloc romantic să ne gândim la odihna de peste noapte atunci când plănuim să facem sex, însă tot cercetătorii ne spun că un somn bun noaptea ne determină să fim mai activi ziua, ne cresc libidoul, ceea ce este esenţial în viaţa sexuală a oricărui cuplu.

„Scurtarea perioadei de somn din timpul nopţii e percepută negativ de organism, care poate elibera o cantitate mai mare de hormoni ai stresului, ceea ce nu face decât să scadă producţia de hormoni sexuali‟, e de părere Alex Savy, specialist în somn. Şi nu-şi doreşte nimeni asta, nu-i aşa? Atunci setaţi alarma dis-de-dimineaţă!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.78479743003845