Ianuarie 05, 2021
Campioana Alina Zaghitova, cea mai tânără milionară din topul Forbes
Rusoaica, Alina Zaghitova, în vârstă de 18 ani, campioană olimpică la patinaj artistic, a fost inclusă în topul milionarilor, creat de Forbes. Până aici nimic ieșit din comun, însă dacă vă mai spunem că este cea mai tânără din acest clasament, sigur vă dăm pe spate. Are pe conturi 1,1 milioane de dolari.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Topul include 40 de bogați din domeniul artei și al sportului, cu vârste de până la 40 de ani. Cele mai mari încasări sunt din spectacolele pe gheață. Luna trecută a făcut senzație la Patinuarul GUM din Piața Roșie. Campioana olimpică a interpretat rolul principal în piesa ”Frumoasa Adormită. Legenda celor două regate”. Onorariile pe care le ridică sunt de milioane, la propriu. Pentru 22 de apariții pe gheață a ridicat 8 milioane de ruble. 

Totuși, prestațiile în afara Rusiei sunt cele mai bine plătite. Japonia este fascinată de dansul pe gheață al sportivei de talie internațională, Alina Zaghitova. În această țară, onorariul rusoaicei pornește de la 10 mii de dolari. Acum e ușor să calculați cum adună milioanele. În 2019 a participat la 20 de spectacole în străinătate. Mai rău a fost anul trecut, de când a început pandemia. 

Talentul Alinei a fost remarcat și de mărci internaționale. Shiseido a numit-o ambasadorul companiei,  iar Puma a anunțat o colaborare pe termen lung. Și ar mai fi câteva contracte semnate de sportivă. Potrivit experților, astfel de parteneriate anuale costă între 100 și 200.000 de dolari. 

”În doar trei ani de carieră  a reușit să scrie o istorie fantastică. Este foarte important ca Alina să nu fie percepută ca un erou articificial. În fond, ea nu suferă de așa ceva. Are o personalitate foarte puternică. Când o admiri pur și simplu remarci trăsături fine, feminine, însă dacă o descoperi afli că are o personalitate puternică, luptătoare, o războinică dacă vreți. Companiile străine ochesc întotdeauna asemenea tipare pentru a-și transmite valoriile. Iată de ce Alina Zaghitova este solicitată de mărcile internaționale”, a declarat un expert în comunicare pentru Forbes. 

Alina Zaghitova  este campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2018, campioană la concursul European din 2018, campionă în 2017- 2018 la Grand Prix Final și Campioană Națională a Rusiei în 2018. Zaghitova, de asemenea, a câștigat o medalie de argint în proba pe echipe la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, reprezentând echipa OAR (Sportivii Olimpici din Rusia). La începutul carierei sale, a câștigat aurul la Campionatele Mondiale de Juniori în 2017 și la Campionatul de Juniori Grand Prix în 2016-2017. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.67162728309631