Noiembrie 24, 2020
Brad natural sau artificial? Ce alegem în acest an
Brad natural sau artificial? Aceasta este întrebarea pe care ne-o punem mulți dintre noi înainte de Crăciun. Află care sunt avantajele și dezavantajele în fiecare dintre situații, ca să poți decide mai ușor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cercetătorii spun că culoarea verde a bradului natural poate avea acţiune benefică şi asupra stării emoţionale. Oboseala mentală şi stresul pot fi eliminate prin expunerea la medii naturale. Aşa se explică de ce oamenii care trăiesc în apropiere de o pădure au o sănătate mai bună şi sunt mereu fericiţi şi binedispuşi. Totodată, bradul natural, dar şi alte plante verzi, oferă oamenilor o stare de bine, le stimulează imaginaţia şi creativitatea.

Mirosul de cetină caracteristic bradului natural contribuie la crearea unei atmosfere de sărbătoare greu de egalat pentru cei care nu concept Crăciunul fără acest detaliu. 

Decizia de a vă cumpăra un brad natural este adesea umbrită de efectele pe care le are defrişarea excesivă asupra planetei. Dar în ultimii ani acest lucru nu mai este un motiv de îngrijorare, deoarece brazii de Crăciun naturali sunt crescuţi în pepiniere speciale, nu în păduri, iar legea nu mai permite comercializarea brazilor naturali decât în anumite condiţii.

În cazul bradului artificial, un avantaj este că nu mai e nevoie să dai în fiecare an bani pentru achiziţionarea bradului. Un brad artificial nu va mirosi la fel de frumos ca unul natural, dar nici nu va lăsa ace de brad prin toată casa.

Pe de altă parte, bradul artificial este confecţionat din policlorură de vinil, pe scurt PVC, unul dintre cele mai toxice tipuri de plastic. 

Specialiștii spun că ar trebui să atragem atenția la niște aspecte dacă decidem să decorăm un brad artificial. Potrivit lor, ar trebui să lăsăm la aer, câteva ore sau chiar zile, mai ales dacă este abia cumpărat, astfel încât compuşii volatili emanaţi să nu intre în contact cu organismul. Apoi, este important să înlocuim bradul de plastic la un interval de timp.

Medicii recomandă să cumpărăm alt brad la cel mult nouă ani de utilizare. Nu uitați să-i curățați de praf. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.98872566223145