Proprietățile acesteia sunt foarte benefice pentru sănătatea organismului. Ea își păstrează calităţile nutritive fiind consumată atât în stare crudă, cât şi gătită.
3.Boerenkool - Piure cu varză creață
Ingrediente:
300g - varză creață
150 g cremă de brânză (cu usturoi)
500 g cartofi
1 cârnaț afumat (250-300g)
kazier feliat (150g)
Mod de preparare:
Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Apoi se pun la fiert în apă și se presoară cu puțină sare. După fierbere, peste cartofi se adaugă varza creață iar peste ea se pune cârnațul feliat. Oala se acoperă cu un capac iar când apa începe a fierbe dăm focul la un nivel mai mic.
Separat într-o tigaie se prăjește kazierul. Când varza și cartofii capătă o omogenizare, se scrurge bine apa și se pisează până devine piure. Se adaugă kazierul prăjit și crema de brânză și se amestecă bine.
Se servesște cald.