Noiembrie 29, 2019
Află totul despre sărbătoarea Black friday!
A doua zi după Ziua Recunoștinței, peste Ocean este celebrată ziua reducerilor nebune și anume Black Friday!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 Black Friday este unul dintre cele mai așteptate evenimente pentru cumpărătorii din întreaga lume. Aceasta este Sărbătoarea care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun și când magazinele aplică cele mai mari reduceri. Totuși, care este istoricul acestei zile și de ce poartă denumirea de „Vinerea Neagră”?

De obicei, Black Friday pică în a patra zi de vineri din luna noiembrie a fiecărui an. Acest lucru este o lege nescrisă în Statele Unite ale Americii și se respectă cu sfințenie. Black Friday este sărbătorită mereu a doua zi după Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței), una dintre cele mai mari sărbători americane.

 

 

Pentru comercianţi, Black Friday este una dintre cele mai profitabile zile din an, deoarece aceasta este ziua când se fac cele mai multe cumpărături. Denumirea de Black Friday a apărut la jumătatea anilor ’60 când comercianții treceau de la culoarea roșie la cea neagră. În organizarea contabilă, efectuată manual la acea vreme, contabilii marcau cu cerneală roşie pierderile pe care le aveau magazinele, iar cu negru profiturile înregistrate. Astfel, s-ar fi ajuns la denumirea de Vinerea Neagră.

Totodată, numele provine și de la faptul că, în goana după cumpărături, americanii blochează traficul din orașe. Astfel, vinerea cu pricina devine neagră din pricina aglomerației de pe străzi și din magazine. Inițial, ziua cu pricina s-a numit „Big Friday”, dar teremnul de „big” a fost înlocuit cu „black”.

 


 

Amintim că, pentru prima dată. sărbătoarea Black Friday a fost celebrată pe 2 decembrie 1905, în Canada. 

 

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3217785358429