Octombrie 30, 2020
Admiratorii lui Nicolae Botgros sunt îngrijorați. Ce mesaje i-au transmis maestrului
Nicolae Botgros, în vârstă de 67 de ani, trece printr-o perioadă de grea încercare, iar admiratorii sunt cu sufletul alături de maestru. După ce s-a aflat că marele violonist a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, fiind diagnosticat cu noul coronavirus, fanii i-au transmis o mulțime de mesaje de încurajare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

”Însănătoșire cât mai grabnică și fără urmări și sechele, dragi artiști”, ”Este cel mai bun dirijor, este sufletul viorii. Bunuțul Dumnezeu să fie lângă dumnealui, iar noi ne rugăm să se facă bine. Doamne ajută!”, ”Însănătoșire grabnică Maestre! Vă iubim și avem mare nevoie de d-voastră!”, ”Multă sănătate și să vă faceți bine repede! Ne rugăm să fiți bine!”, sunt câteva dintre mesajele transmise dirijorului Nicolae Botgros, dar și a celor câțiva membri ai orchestrei, infectați și ei cu noul tip de coronavirus. 

”Artiștii ne vindecă cu pastile a căror fabrica e chiar în sufletul lor. E greu să menții deschise în timp asemenea fabrici și e greu să livrezi maselor pastile vindecătoare de inimi. Sănătate artistului”, a scris jurnalista Rusalina Rusu. 

Maestrul se află de câteva zile sub supravegherea medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Starea lui este gravă, dar stabilă, a confirmat fiul dirijorului, Corneliu Botgros, pentru publika.md. Atât el, cât și mama lui, artista Lidia Bejenaru se tratează acasă. 

Nicolae Botgros s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.93131494522095