Octombrie 20, 2021
Adevărul despre acțiunea uleiurilor asupra părului
Etichetele produselor pentru păr care indică și un tip-două de uleiuri ne conving din prima să cumpărăm. Nici nu mai contează restul ingredientelor care formează acel produs dacă citim ”ulei de cocos” sau ”ulei de argan” pe tub. Suntem siguri că multe ați fost în această situație. Dacă ți se propun uleiurile separat atunci pui mâna pe sticluță și apoi direct în geantă. Dar sunt oare eficiente sau e doar un trend?!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Uleiul de argan

Datorită unui brand de produse de îngrijire a părului (care de altfel, are produse foarte bune), uleiul de argan a început să fie folosit la scară largă. Și într-adevăr, este hrănitor și sănătos, în special atunci când este folosit pe piele. Însă problema este că nu sunt studii care să susțină că uleiul de argan chiar are un efect reparator și asupra firului de păr. Însă, dacă luăm în considerare că și scalpul este format tot din epidermă, atunci putem înțelege de ce uleiul de argan e unul dintre cele mai populare ingrediente din industria părului.


Uleiul de nucă de cocos

Acest ulei e recomandat ca un element de bază într-o dietă echilibrată, însă e folosit și pentru tot felul de produse, de la cele cosmetice la apă de gură. Și da, are efecte minunate și asupra părului, având o abilitate demonstrată de a-i spori strălucirea, sănătatea și de a-i stimula creșterea. Ba chiar poate repara părul degradat și netezește firele rebele. Un studiu din 2001 realizat de Universitatea Princeton a arătat că uleiul de nucă de cocos poate penetra cuticula de păr și poate repara părul reducând pierderea de proteine de la nivelul firului.

Uleiul de ricin

Despre uleiul de ricin se spune că stimulează creșterea părului și îngroșarea firului din rădăcină. De aceea era un sfat popular să fie folosit și ca stimul de creștere a genelor până să apară produse dedicate și până să se descopere că acest ulei aplicat în cantități mari la nivelul ochilor ar putea duce la dezlipirea retinei. Însă nu există o explicație pentru modul în care uleiul de ricin stimulează creșterea părului, ar putea fi vorba despre o reacție de apărare a organismului (așa cum se întâmplă când părul crește după tratamentul tradițional cu gaz).

Uleiul de macadamia

Acest ulei e favorizat de producătorii de cosmetice naturale deoarece are proprietatea de a preveni deshidratarea. Și astfel, uleiul de macadamia e un aliment minunat și un ingredient ideal pentru emoliera unor anumite tipuri de ten. Însă nu sunt studii care să susțină că ar avea aceleași proprietăți hidratante și asupra firului de păr… însă nu ar fi exclus să fie așa.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este cel mai înrudit cu sebumul produs natural de pielea umană, de aceea are efecte benefice asupra tenului și de aceea se regăsește în multe produse de îngrijire și înfrumusețare. Însă, deși face părul lucios (precum uleiul de argan), în forma lui naturală uleiul de jojoba nu poate penetra firul de păr, deși cu textura sa light și fără miros, nu te va deranja cu nimic atunci când îl folosești pe păr. Însă te poate ajuta să ai un păr strălucitor similar cu felul în care arată atunci când îl perii mai mult (și întinzi sebumul propriu pe lungimi).



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0456058979034