Ianuarie 20, 2022
Trucuri pentru o dantură albă și impecabilă

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru o dantură albă, nu e suficient doar spălarea regulată a dinților.

Îți dorești să ai dantură albă, impecabilă? În principiu, atunci când ne dorim asta, apelăm la un tratament de albire, însă există câteva trucuri care te pot ajuta să mai amâni momentul. Iată ce poți face.

Atenție la ce mănânci!

Procesul de îmbătrânire și alimentele acide pot afecta smalțul danturii noastre. Spală-ți dinții după ce consumi fructe intens colorate, acestea conțin pigmenți închiși ce pot colora dinții destul de intens. Pastele se lipesc de suprafața dinților și se transformă în zahăr. Iar fructele uscate sunt înzestrate cu fibre non-celuloză, care lasă mult zahăr în jurul dinților.

Alege apa de gură cu atenție

Alcoolul (prezent în majoritatea formulelor existente în supermarketuri) îți poate oferi acea senzație de prospețime bucală, dar folosirea repetată a acestei soluții poate usca excesiv gura, o cauză a respirației urât mirositoare. Optează pentru o apă de gură fără alcool, cu ingrediente pentru albire sau prepară-ți acasă una folosind bicarbonat de sodiu.

Periuțe electrice vs. clasice

Cu siguranță, periuța electrică este capabilă să execute mai multe mișcări (și mai intense) decât mâna ta. Iar o dantură albă înseamnă în primul rând curățare optimă. Când alegi o periuță electrică, ține minte că ele mai eficiente sunt cele pe bază de vibrații sonice – îndepărtează placa dentară mai bine decât celelalte.

Multe dintre acestea au temporizator la doar două minute, pentru a te asigura că îți perii dinții atât timp cât este recomandat. Asigură-te doar că perii sunt moi și nu uita să schimbi capătul la fiecare trei luni (măsură necesară indiferent de tipul de periuță folosit).

Cărbune negru pentru dantură albă

Incredibil, dar adevărat: pasta de dinți neagră, pe bază de cărbune), albește dinții, îndepărtează bacteriile și te poate chiar proteja de carii. Încearcă și o periuță infuzată cu cărbune (rezultă mai puțină murdărie decât în cazul pastei de dinți negre).



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83459663391113