Septembrie 09, 2020
84 de ani de la nașterea marelui artist Nicolae Sulac
8 septembrie e data care ne amintește de Nicolae Sulac. Regretatul artist al neamului nostru ar fi împlinit astăzi 84 de ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Deși nu se mai află printre noi de 17 ani, marele interpret de muzică populară este veșnic viu datorită muzicii sale, un adevărat tezaur lăsat culturii neamului nostru. 

Melodii precum "Ce frumos mai cîntă cucul", "Tinerețe-tinerețe", "Foaie verde magheran", "Cînd tata va vine”, ”La o margine de drum” sau ”Frumoase-s nunțile-n colhoz” încă mai sunt fredonate de moldoveni și incluse în playlisturile de radio. 

Oameni din anturajul lui Nicolae Sulac au spus, anterior, că pe lângă trofeele și ordinele primite de-a lungul carierei sale, păstra acasă  și icoane. 

”Când am un concert prezint programa la comisie să pună semnătura; dar, în timpul concertului totdeauna cânt ceea ce mă doare, o doină, câte ceva de la fraţii din România, măcar să crape conducerea de ciudă”. Așa cucerea Nicolae Sulac inimile tuturor. 

Astăzi îi poartă numele fetele lui Doina și Ioana. Ceea ce publicul nu a știut până nu demult este faptul că artistul mai are un  fiu din prima lui căsătorie - pe Alexei. 

Numele lui Nicolae Sulac este legat de un festival - concurs de muzică, școala de muzică din oraşul Floreşti, în curtea căreia a fost inaugurat un bust al artistului, muzeul din satul său d baștină, Sadîc, raionul Cantemir și Palatul Național din Chișinău.  



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73034620285034