Martie 31, 2020
Tratamentul modern al bolilor mintale
Vă consultă Svetlana Florea, medic psihiatru la American Medical Center.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sănătatea mintală este un subiect despre care nu se prea vorbește, această temă devenind tabu. Medicul psihiatru, Svetlana Florea, care are o experiență de muncă de 31 de ani în acest domeniu, vorbește despre simptome care nu pot fi ignorate și importanța socializării cu pacienții.

 

Care sunt simptomele care ne dau de înțeles că trebuie de consultat medicul psihiatru? 

Simptomele pot fi diferite, de la cele mai ușoare, cum sunt stările de anxietate, frică, atacurile de panică, insomnia, până la cele mai dificile, care pot fi simptome ale unei adevărate boli mintale cronice - tulburări perceptuale, precum halucinații, tulburări de gândire, tulburări delirante. Prezența gândurilor suicidare, mutilarea este un motiv pentru a contacta imediat medicul specialist.

Eficacitatea tratamentului depinde în mare măsură de momentul în care persoana se adresează la medic. Diagnosticul și tratamentul oferit la timp ajută la minimizarea riscului de recidivă și exacerbarea afecțiunilor acute. Din păcate, în practică, întâlnesc deseori situații în care pacientul nu s-a adresat la medic la timp și nu a primit asistență medicală imediat. Simptomele au fost ignorate și vizita la medic a fost amânată. Cu toate acestea, chiar și cele mai ușoare simptome necesită ajutorul medicului.

 

Starea depresivă prelungită este ușor de încurcat cu dispoziția proastă, nedorința de a face nimic sau pur și simplu cu lipsa de vitamine. Cum facem diferența?

Principalul criteriu este durata acestei stări. Dispoziția proastă și depresia au simptome comune, dar diferența dintre cele două este durabilitatea acestora. Dacă persoana mai mult de o lună se simte obosită, anxioasă, depresată, este clar că de bună voie nu-i va fi ușor să iasă din această stare, și ar fi bine să apeleze la medicul specialist.

O stare depresivă prelungită este însoțită și de manifestări clinice - inhibarea activității fizice și mintale, o scădere a potențialului energetic. Aceste afecțiuni provoacă tulburări autonome: pierderea poftei de mâncare, pierderea greutății corporale, tulburări de somn, senzație de sufocare, senzație de lipsă de aer. Acestei stări este imposibil să-i faci față singur, fără ajutorul specialistului. 

 

Citiți continuarea articolului în numărul din luna martie 2020 din revista AQUARELLE 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.75256061553955