Noiembrie 25, 2019
Proiect: Accent pe imunitate!
Imunitate - capacitatea naturală a organismului de a rezista la atacurile de bacterii, viruși, infecții și alte microorganisme care pot avea un efect negativ asupra sănătății. O imunitatea puternică este un fel de scut care împiedică răspândirea bolilor în organism.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Angela Tcaciuc

Medic Terapeut

 

5 pași către o sănătate bună

  • Somn complet. Minimum 7 ore de somn nocturn prezintă fundamentui unei sănătăți bune și a unei imunități puternice. Încercați să adormiți nu mai târziu de ora 12 noaptea. 
  • O dietă variată. Merită să adăugați mai multe legume proaspete, fructe, verdeață în meniul zilnic. Nu uitați de proteine - acestea sunt produse lactate, ouă, carnea. Peștele gras, cum ar fi sturionul, macroul, este bogat în omega-3. Trebuie exclus din dietă  fast food-ul, mâncare afumată, prăjită, zahărul, cofeina.
  • Activitate fizică. Dacă nu aveți suficient timp pentru antrenamente, trebuie de acordat cel puțin 30 de minute pe zi plimbărilor în aer liber. Cele mai utile sporturi sunt: mersul activ, înotul, ciclismul, jogging-ul.
  • Călirea. Dușul de contrast este una dintre metodele simple și accesibile de întărire a întregului organism. 
  • Evitarea stresului. Stresul este unul dintre cele mai dăunătoare fenomene pentru organism. Dacă este posibil, evitați situațiile stresante, suprasolicitarea și orice aspect negativ.

 

Cezara Andronachi

Medic otolaringolog 

 

Protecție locală. Reguli simple pentru o mucoasă sănătoasă

  • Menținerea umidității și temperaturii optime în cameră
  • În sezonul infecțiilor respiratorii acute, se recomandă clătirea nasului cu soluție salină.
  • Consumați zilnic apă potabilă.
  • Renunțați la obiceiurile nocive.
  • Pentru prevenire, folosiți picături care conțin uleiuri pentru a vă hidrata mucoasa nazală.
  • Dacă lucrați în condiții de poluare a aerului sau praf sporit, folosiți măști de protecție și aerisiți cât mai des camera.

 

Veronica Cernoliov

Medic-endocrinolog, nutriționist 

 

Gustos și sănătos

Nutriția joacă un rol cheie în formarea imunității puternice. Reguli de bază: varietate de diete, produse naturale, moderație și combinație potrivită.

 

Ce alimente trebuie să includă o dietă în perioada rece a anului? 

Bulion de pui. Bulionul de pui gustos și sănătos este bogat în aminoacizi și colagen. Dacă adăugați legume, obțineți o supă ușoară, care are una dintre proprietățile importante - blochează procesele inflamatorii din celule și împiedică răspândirea infecției în organism. O opțiune bună este bulionul de pui de acasă sau de la fermă.

Miere naturală și produse apicole 

Mierea este una dintre cele mai delicioase dulciuri care ajută la creșterea imunității. Pentru un efect imediat, se recomandă mâncat în porții mici, în forma sa pură. 

 

Mihaela Bologa

Kinetoterapeut, specialist în fizioterapie 

 

Pentru suflet și corp

Una dintre cele mai bune proceduri pentru creșterea imunității este masajul. Masajul este cunoscut de mult timp ca un tratament terapeutic și relaxant eficient. Experții recomandă luarea unui curs de 10-12 proceduri o dată pe sezon (sau șase luni) pentru a menține forma și a întări imunitatea.

Masajul clasic

Masajul general activează sistemele vitale ale organismului implicate în metabolism și formarea imunității. Îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce înseamnă că grăbește procesele metabolice din organism și ajută nutrienții să își atingă obiectivul mai repede. Reduce edemul datorită efectului de drenaj limfatic.

Saună cu infraroșu.

Una dintre procedurile care vizează detoxifierea, îmbunătățirea stării generale a organismului, circulația sângelui etc.

 

 

Ecaterina Nasalciuc 

Antrenor personal

 

Antrenament sportiv

Activitatea fizică ajută să fii în formă, întărește imunitatea, afectând pozitiv toate sistemele corpului. Înainte de a începe exercițiile, ar trebui să efectuați o încălzire. O încălzire bună vă va permite să creșteți treptat pulsul, să creșteți circulația sângelui în mușchi, tendoane și ligamente.

Este recomandabil să se facă o încălzire de cel puțin 7-10 minute. Împărțiți antrenamentul în mai multe părți: 1-2 minute de cardio ușor, 1-2 minute de gimnastică articulară, 2-3 minute pentru întindere musculară dinamică, 2-3 minute pentru cardio și 1 minut pentru recuperarea respirației. După încălzire, puteți începe să faceți exerciții fizice.

 

Citiți continuarea articolului în numărul din luna noiembrie 2019 al revistei AQUARELLE 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.64778137207031