Noiembrie 07, 2019
Centrul medical ADRISAN: Diagnoză corectă - tratament eficient

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

  • Ginecologie
  • Dermatologie
  • Endocrinologie
  • Cardiologie
  • Diagnoza funcțională
  • Neurologie
  • Terapie
  • Gastrologie
  • Examen ecografic (ecografie)
  • fibrogastroduodenoscopie

 

Victor POSTOVAN
Administrator

Centrul medical ADRISAN din momentul în care a fost lansat, a avut drept scop oferirea celor mai calitative servicii medicale, folosind realizările științifice și medicale moderne. Motto-ul nostru: Bona diagnosis – bona curatio (Diagnoza corectă - tratamentul eficient).

Prima sarcină pe care o are medicul în orice instituție medicală -  este de a stabili diagnoza corectă. Noi avem atât tehnologii moderne, cât și medici cu calificare înaltă, cu experiență – anume cunoștințele lor ajută la obținerea rezultatelor calitative în timp record. 

Medicii noștri – principalul nostru atu. Acordăm o atenție deosebită recrutării personalului, toți medicii noștri sunt specialiști cu experiență vastă. Ei își îmbunătățesc constant abilitățile, învață noi metode de examinare și tratament. Profesionalismul înalt, experiența medicală bogată, ajută la stabilirea diagnosticului precis și prescrierea tratamentului adecvat în cel mai scurt timp posibil.

 

Angela POSTOVAN 

Medic cardiolog, categoria superioară

Bolile cardiovasculare se situează pe primul loc printre cauzele de deces la nivel global. Acest lucru este foarte important, având în vedere că Moldova este una dintre țările ai căror rezidenți prezintă un risc ridicat. Centrul medical ADRISAN dispune de toate echipamentele necesare pentru examinarea și stabilirea diagnosticului exact. Pacienții au posibilitatea să facă electrocardiografia, ecocardiografa, monitorizarea Holter (ECG), monitorizarea zilnică a tensiunii arteriale, să identifice factorii de risc care duc la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, să primească un plan individual de tratament și să prevină bolile cardiovasculare.

Monitorizare holter. Aș dori să abordez mai detaliat acest aspect.  De multe ori, pacienții se adresează la noi cu aritmii cardiace, care nu pot fi văzute pe o electrocardiogramă obișnuită, sau persoane care sunt emoționale și au palpitații. Sarcina noastră este de a crea condițiile pentru o examinare exactă și completă a sistemului cardiovascular. Monitorizarea zilnică a ECG și a tensiunii arteriale, permite înregistrarea continuă a pulsului inimii, prin intermediul unui dispozitiv portabil (holter), care ajută la monitorizarea modificărilor inimii și a tensiunii arteriale a pacientului.

O parte importantă din activitatea medicului, constă în identificarea și eliminarea factorilor de risc, prevenirea manifestărilor clinice de ateroscleroză, precum și tratarea pacienților care prezintă deja manifestări clinice a bolilor coronariene. Noi le povestim pacienților noștri cum trebuie să se descurce cu această boală, ce au voie să facă și ce nu au voie, ș.a. 

 

Corina GRÎU
Medic neuropatolog, categoria superioară 

Stresul zilnic contribuie la apariția și dezvoltarea rapidă a bolilor sistemului nervos. 15% din populația lumii suferă de migrenă. Oamenii care trăiesc în orașe aglomerate, au parte de durere de cap cronică, care poate fi însoțită de amețeli și greață. În asemenea cazuri, calmantele nu ajută. Persoanelor de după 40 de ani le este recomandat să viziteze medicul neurolog cel puțin o dată pe an, iar în cazul în care aceștia suferă de migrene, nevroză, slăbiciune, amețeli, afecțiuni depresive și anxioase, nu trebuie amânată vizita la neurolog. Când munca este stresantă, este recomandat ca pacientul să se adreseze medicului specialist sistematic, indiferent de vârstă.

Pentru a stabili diagnosticul corect și pentru a prescrie tratamentul potrivit este nevoie de o diagnosticare ca la carte. La ADRISAN puteți face ecografia vaselor sangvine,  examinarea doppler a vaselor sangvine a capului și gâtului. Examinarea doppler este sigură și eficientă. Aceasta poate fi efectuată de nenumărate ori, inclusiv pentru a analiza progresul dinamicii eficacității tratamentului.

Pacientul are ocazia să se supună dopplerografiei și scanării duplex a vaselor de sânge la Centrul Medical ADRISAN, care permite medicului să calculeze viteza fluxului de sânge, să determine încălcarea acestuia în vase și, prin urmare, să identifice cauza amețelilor, a coordonării afectate și a echilibrului, a durerii cronice, a riscului de complicații vasculare, accidente vasculare cerebrale, ș.a.

Datorită diagnosticului și experienței specialiștilor, Centrul nostru medical, le ajută pacienților noștri să facă față unor probleme atât de grave precum efectele leziunilor cerebrale traumatice, accidentelor vasculare cerebrale ischemice sau hemoragice, tulburărilor de somn, atenției, memoriei, disfuncțiilor autonome, nevrozei, durerilor de cap, sciaticii, nevralgiei ș.a.

 

Alexandru BALTĂ
Medic dermatolog, categoria superioară 

Specialist în domeniul cosmetologiei și a histologiei 

Stagiu de muncă în dermatocosmetologie - peste 25 ani.
Unul din cei mai buni specialiști în diagnosticarea și tratarea bolilor pielii.

Examenul histologic – este metoda esențială de diagnostic de laborator a bolilor complexe și neoplasmelor pielii și mucoaselor care face posibilă determinarea naturii acestora (benigne sau maligne).

Dermatoscopia – o altă metodă de diagnosticare, care este făcută la ADRISAN. Particularitatea acestei metode de diagnostic, permite specialistului să tragă concluzii despre gradul de siguranță al tumorilor pielii, pe baza datelor privind forma și culoarea acestora, pentru a stabili prezența melanomului și a altor tumori maligne, într-un stadiu incipient, ceea ce semnificativ crește șansele pacientului de recuperare completă.

Eliminarea tumorilor benigne (alunițe, negi, papiloame, angioma etc.) prin metoda undelor radio. Este cea mai nedureroasă metodă de îndepărtare a neoplasmelor pielii. După această metodă rămâne doar o cicatrice mică, invizibilă. Suntem specializați în tratamentul cicatricilor și cheloide și hipertrofice, angioamelor și altor probleme asociate cu deteriorarea părului și a unghiilor.

 

Chișinău, bul. Traian, 10.

+373 22 884 870

Facebook: Centrul Medical ADRISAN

www.adrisan.md

 

Citiți continuarea articolului în numărul noiembrie 2019 al revistei AQUARELLE



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.78905844688416