Septembrie 25, 2019
Durerea de spate: Cum stilul de viață sedentar afectează sănătatea
Vă consultă medicul vertebrolog, neurolog, de la American Medical Center - Irina Cernei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cea mai mare parte a timpului, omul modern o petrece pe È™ezute, reducând astfel activitatea fizică. Munca în faÈ›a computerului pe care o prestăm la oficiu, lipsa mersului pe jos, odihna pasivă în faÈ›a televizorului, face ca întreaga noastră viață să o petrecem pe È™ezute. Acest lucru acÈ›ionează negativ asupra stării întregului nostru organism, în special asupra sănătății spatelui.

Masajul este una dintre principalele opÈ›iuni pentru menÈ›inerea tonusului muscular È™i pentru relaxarea spatelui. Chiar dacă nu există dureri în spate, totuÈ™i, se recomandă urmarea unei cure de masaj.

Stilul de viață sedentar pentru mulÈ›i dintre noi a devenit un viciu. În această poziÈ›ie, coloana cervicală È™i lombară primesc o sarcină suplimentară, acest lucru se întâmplă chiar È™i atunci când încercăm să ne menÈ›inem spatele drept. Compresia secÈ›iunilor anterioare ale discurilor intervertebrale are loc în timp ce secÈ›iunile posterioare sunt întinse. 

În această poziÈ›ie, discul intervertebral îÈ™i pierde elasticitatea È™i se uzează mult mai rapid. Când stăm aÈ™ezaÈ›i greÈ™it, ne aplecăm sau ne înclinăm într-o anumită parte, spatele nostru are de suferit. PoziÈ›ia greÈ™ită a spatelui provoacă mai multe probleme care necesită intervenÈ›ia unui medic.

 

Cum înÈ›elegeÈ›i că este timpul să vă adresaÈ›i unui specialist?

Simptomele principale este durerea. Totodată, durerea poate fi localizată nu numai în spate, ci poate să migreze. Trebuie să atrageÈ›i atenÈ›ia la durerile de cap dese, la durerea în zona umerilor, în articulaÈ›ii, în jurul gâtului. Adesea, problemele coloanei vertebrale provoacă dureri de localizare diversă.

 

Probleme ale spatelui

Osteocondroza

Osteocondroza coloanei vertebrale – boala, în care se remarcă procese degenerative în discurile intervertebrale. Ca urmare a acestor schimbări devastatoare, structura È™i funcÈ›ionalitatea discurilor intervertebrale sunt perturbate. 

MulÈ›i oameni cred în mod greÈ™it că osteocondroza este o boală a persoanelor în vârstă. Dar statisticile spun altceva. Vârsta medie a pacienÈ›ilor diagnosticaÈ›i cu osteocondroză spinală este de 30-35 de ani.

În afară de stilul de viață sedentar, această boală este cauzată de obezitate, activitate fizică scăzută, piciorul plat, încălțămintea incomodă, È™.a. 

 

Scolioza

Scolioza este o curbură laterală a coloanei vertebrale, care poate fi congenitală sau dobândită. La copii È™i adolescenÈ›i, scolioza apare adesea din cauza stilului de viață sedentar È™i a poziÈ›iei incorecte a spatelui. La adulÈ›i, scolioza este rezultatul diferitelor boli, de exemplu, osteoporoză, osteocondroză, hernia intervertebrală etc. 

 

Crampe musculare

Durerea musculară este cauzată cel mai adesea de circulaÈ›ia slabă din cauza È™ezutului continuu. Activitatea fizică redusă rezultă apariÈ›iei hipodinamie - slăbirea funcÈ›iei musculare, adică, din cauza lipsei activității fizice, apare atrofierea muÈ™chilor. 

 

Profilaxie

Cardinal să-È›i schimbi stilul de viață È™i să renunÈ›i la munca sedentară, nu e atât de uÈ™or, însă poate fi redusă munca în această poziÈ›ie. MiÈ™caÈ›i-vă È™i faceÈ›i mai multe pauze mici. ÎncercaÈ›i să vă petreceÈ›i pauza de prânz într-un mod mai activ, mergând mai mult. 

 

 

CitiÈ›i continuarea articolului în numărul din luna septembrie 2019 al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.7371573448181