Septembrie 20, 2019
Excellence: Tehnologii medicale unice de ultimă generație
O examinare detaliată și precisă a întregului organism, este una dintre cele mai importante componente ale diagnosticului și a  tratamentului corect. De mai bine de 11 ani, Clinica Medicală Excellence garantează fiecărui pacient servicii de înaltă calitate și profesionalismul tuturor membrilor echipei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

11 ani de succes

Sănătatea fiecărui pacient, care se adresează la clinica EXCELLENCE – este prioritatea principală pentru medicii acestui centru medical. Pentru a oferi ajutor medical la cel mai înalt nivel, în clinică există tehnică modernă, care corespunde standardelor mondiale. Medicii cu experiență, vor diagnostica cu exactitate fiecare pacient, vor prescrie un tratament eficient și vor da recomandări pentru prevenirea bolii. Centrul Medical EXCELLENCE oferă servicii de imagistică (tomografie computerizată, mamografie, osteodensitometrie, ecografie). De asemenea, aici ai posibilitatea să faci endoscopie și diagnosticul funcțional în cardiologie și neurologie.

Aici poți primi consultația următorilor specialiști: medicul terapeut, endocrinolog, gastrolog-hepatolog, neurolog, cardiolog, reumatolog, otorinolaringolog, mamolog, nefrolog, urolog ș.a. Obiectivul principal al clinicii EXCELLENCE este de a oferi asistență medicală de înaltă calitate tuturor pacienților. 

 

Irina Cuțitari
Medic radiolog, categoria superioară 

 

Tomografie computerizată

Aparatul pentru tomografia computerizată pe care îl avem la dispoziție în clinica noastră, AQUILLION-64, este un aparat cu o viteză mare de scanare, ceea ce permite obținerea de imagini tridimensionale de cea mai înaltă calitate, în combinație cu expunere redusă la radiații, ceea ce face posibilă urmărirea oricăror structuri anatomice și leziuni patologice cu un diametru de până la 2 mm.

 

Ala Moșneaga-Zoltur 
Medic reumatolog, doctor în științe medicale, specialist în ecografia sistemului musculo-scheletic, muscular și osteodensitometrie

 

Osteodensitometria

Osteodensitometria sau densitometria scheletului axial (central) este metoda standard pentru diagnosticarea osteoporozei. Aceasta este o tehnică care vă permite să determinați componenta minerală a scheletului, efectuată de obicei la nivelul coloanei lombare, a gâtului femural și a antebrațului inferior. Cu cât densitatea minerală osoasă este mai mică, cu atât este mai mare riscul de fractură. Osteodensitometria este singura metodă pentru diagnosticarea masei și densității osoase, care vă permite să obțineți date despre starea osului și ajută la determinarea riscului de fractură.

Este deosebit de important ca femeile să fie examinate în perioada pre și post-menopauză, când riscul de osteoporoză crește semnificativ datorită scăderii nivelului hormonilor estrogeni. La Centrul Medical EXCELLENCE, examenul se efectuează cu ajutorul unui dispozitiv unic DXA HOLOGIC DISCOVERY, care oferă un rezultat uimitor de precis, iar examenul în sine nu are contraindicații (cu excepția sarcinii), nu provoacă durere și nu necesită o pregătire specială. Fiecare femeie ar trebui să știe că osteoporoza poate fi prevenită, dar pentru aceasta trebuie să fiți examinați la timp și să urmați instrucțiunile medicului.

 

 

Viorel Istrate
Chirurg endocrinolog, categoria superioară, doctor în științe medicale

 

 

Endoscopia modernă și colonoscopia 

Laboratorul de cercetare în gastroenterologie chirurgicală și endoscopie (LEDA) din clinica medicală EXCELLENCE este unul dintre cele mai moderne și cele mai bine echipate laboratoare din Moldova. Cel mai recent aparat de endoscopie video Exera III HQ al producătorului japonez OLYMPUS permite afișarea pe ecran a unei imagini incredibil de clare, și obținerea luminozității și contrastului necesar și, de asemenea, oferă posibilitatea de lărgire a imaginii de 180 de ori, fără pierderea calității.

 

Eduard Izbaș

Medic ecografist, categoria superioară

 

Ecografia generală

Ecografia preventivă este una dintre cele mai bune metode pentru diagnosticarea bolilor în stadiile incipiente. Chiar dacă pacientul nu pare a fi bolnav și nu-l supără nimic, examinările anuale ale organelor abdominale, glandelor mamare, glandei tiroide și altor organe, vor ajuta la identificarea bolii într-o etapă în care tratamentul va fi minim. Ecografia generală se realizează nu numai pentru a diagnostica boala, ci și pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului și ca un preparat pentru unele intervenții chirurgicale.

 

Svetlana Bilan

Medic ecografist, categoria superioară

 

 

Ecografia doppler

Ecografia doppler vascular oferă informații detaliate despre fluxul de sânge și presiunea în vasele mici și mari. La Centrul Medical EXCELLENCE, fiecare pacient poate face dopplerografie cu ultrasunete, scanare duplex - metode de cercetare care fac posibilă observarea vaselor aflate în investigare, evaluarea locurilor de îngustare, blocaje sau, dimpotrivă, zone lărgite, precum și determinarea prezenței cheagurilor de sânge, a plăcilor aterosclerotice și a tulburărilor de sânge. Dopplerografia este o parte integrantă a diagnosticului varicelor, iar ecografia vaselor gâtului și a capului ajută la diagnosticul unui număr considerabil de boli grave.

 

Maria Jeleznaia-Bondareva
Medic ecografist

 

Ecografia sistemului musculo-scheletic

Diagnosticarea cu ultrasunete a sistemului musculo-scheletic este o metodă modernă de cercetare, care permite identificarea oricărei probleme de sănătate, atât la adulți cât și la copii. Centrul Medical EXCELLENCE are capacitatea de a diagnostica displazia articulației șoldului la cei mai mici pacienți, chiar în primele trei luni de la naștere. Examinarea stării articulației șoldului bebelușului cu ultrasunete nu este doar informativă, ci și absolut sigură.

 

Str. Grenoble, 23.

(+373) 022-288-622
CENTRUL MEDICAL «EXCELLENCE»
WWW.EXCELLENCE.MD

 

Citiți în întregime articolul în numărul din luna septembrie 2019, al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.56872081756592