August 05, 2019
Nu amâna! 5 semne care spun că este timpul să consulți medicul ginecolog
Fiecare femeie modernă știe despre importanța consultațiilor preventive la medicul ginecolog. Cât de des ar trebui de consultat medicul ginecolog? La această întrebare nu poți răspunde cu exactitate, căci scopul consultației depinde de fiecare pacientă în parte. Uneori însă, simptomele neplăcute te pot lua prin surprindere, iar în acest caz, trebuie să consulți imediat ginecologul.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ludmila Tihon

Ginecolog, obstetrician-ginecolog, doctor în științe medicale,
medic la American Medical Center

Simptomele acute ale bolilor ginecologice nu pot fi ignorate. Acestea afectează negativ calitatea vieții și pot duce la consecințe nedorite asupra organismului. Ce simptome ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne facă să mergem cât de curând la medicul ginecolog? 

 

Durerea

Durerea este simptomul principal care indică că ceva nu este în regulă cu organismul. Durerea pelvină poate fi cauzată de mai mulți factori. Dacă vorbim de sănătatea intimă, atunci cauza îngrijorării ar trebui să fie durerea de orice tip - acută, permanentă, în abdomenul inferior. Durerea în timpul sau după actul sexual nu trebuie nici ea ignorată.

Multe doamne și domnișoare suferă de dureri acute în timpul menstruației, considerând că acest lucru este normal. Însă, menstruația dureroasă este un semn că ceva nu este în regulă în organism, deci durerea nu trebuie ignorată. De asemenea, o femeie însărcinată trebuie să consulte imediat medicul specialist dacă simte durere sau crampe în abdomen sau în partea inferioară a spatelui.

Perioada sarcinii este una dintre cele mai importante etape în viața unei femei, deoarece aceasta este responsabilă nu numai de propria sănătate, ci și de sănătatea fătului.

 

Mâncărime și arsură

Mâncărimea și arsura în zona organelor genitale externe poate fi cauzată de problemele dermatologice, reacții alergice, stres, dar și de bolile cu transmitere sexuală. Acestea se pot manifesta constant sau pot să apară din când în când.

Acest lucru afectează calitatea vieții, performanța, viața sexuală și starea de spirit, și, de asemenea, este un simptom al bolilor ginecologice. Cele mai frecvente cauze ale mâncărimii sunt procesele inflamatorii ale organelor pelvine cauzate de infecții cu transmitere sexuală, herpes genital, boli fungice, reacții alergice etc.

 

Modificări menstruale

Durata ciclului menstrual al femeii este (în medie) de 28 ± 7 zile. Durata ciclului este determinată de procesele fiziologice din organism. Dacă ciclul durează mai puțin de 21 de zile sau mai mult de 35, precum și dacă fluxul menstrual este prea abundent, înseamnă că ceva nu este bine în organism. Ciclul neregulat sau lipsa menstruației este un prilej pentru face o programare la medicul ginecolog. Problemele cu ciclul menstrual pot fi cauzate de perturbări hormonale, neoplasme chistice, fibroame uterine etc.

 

 

Citește continuarea articolului numărul din luna iulie-august al revistei AQUARELLE.  



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.541020154953