August 06, 2019
Siguranța în timpul verii: Cum să eviți problemele care îți pot pune în pericol odihna
Vara este cel mai preferat sezon din an pentru majoritatea din noi, căci avem ocazia să ne odihnim și să ne relaxăm. Dar pe lângă plusurile pe care ni le oferă sezonul estival, în timpul verii ne putem confrunta cu un șir de probleme care ne pot strica vacanța. 

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Angela Axînte
Terapeut, medic la American Medical Center

 

Arsurile

Bronzul oferă beneficii doar în cazurile în care acesta este obținut cu moderație. Arsurile de gradul I sau II pot fi obținute nu doar pe plajele fierbinți, ci și în timpul plimbărilor prin oraș în orele de vârf. Arsurile de gradul I se caracterizează prin înroșirea pielii, durere și discomfort, iar zona afectată este fierbinte și sensibilă. Arsurile de gradul doi se manifestă prin acumularea lichidului în zonele afectate.

În asemenea momente, trebuie neapărat să ne ascundem la umbră, sau într-o încăpere. Aplicați o compresă rece pe zona afectată a pielii sau faceți un duș la temperatura camerei. Nu aplicați gheață sau o compresă prea rece. Tratați zona afectată cu un sedativ care conține dexpantenol.

Pentru a nu „arde”, evitați expunerea prelungită la soare, purtați îmbrăcăminte ușoară din țesături naturale care acoperă în totalitate corpului și folosiți creme cu protecție solară.

 

Insolație

Temperaturile ridicate, atât afară cât și-n încăpere, lipsa aerului curat, deshidratare și mulți alți factori, pot cauza insolația. O apariție destul de frecventă vara, mai ales când temperatura aerului atinge niveluri critice.

Insolația reprezintă amețeli, slăbiciune, transpirație excesivă, dureri de cap, paloare și greață.

În asemenea cazuri, trebuie imediat de dus la umbră, trebuie să consumați cât mai multă apă. Dacă temperatura corpului dvs. crește, luați un antipiretic, pastilele ce vă vor ajuta să scăpați, de asemenea, de durerile de cap.  

Dacă este necesar, solicitați ajutor de la oameni, chemați ambulanța. Pentru a evita insolația, evitați expunerea la soare în orele de vârf, hidratați-vă și purtați pălărie.

 

Intoxicații alimentare

Din cauza temperaturilor ridicate, durata de valabilitate mâncării este redusă. Cea mai periculoasă mâncare pe timp de caniculă este mâncarea de tip fast food, semifabricatele, carnea afumată, prăjiturile și produsele de patiserie.

Semnele intoxicației alimentare pot apărea la doar câteva ore după ce a fost consumat produsul alterat. Prima reacție a organismului este greața, slăbiciunea, durerea abdominală, diareea, temperatura ridicată. 

Pentru a înlătura semnele de intoxicație, trebuie de băut multă apă. După aceasta, este recomandat să beți pastile care vor minimaliza intoxicația. Chiar și cărbunele activat vă va fi de folos. Dat fiind faptul că intoxicația este însoțită de deshidratare, merită să beți câte un gât mic de apă.

 

 

Citiți continuarea articolului în numărul din luna iulie-august al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0282528400421