Aprilie 12, 2019
Cornelia Catarău: Grădinița pentru copii EDlingua – limbi străine pentru cei mici
Studierea limbilor străine - una din cele mai bune investiții pentru un viitor fructuos al copilului dvs. Despre vârsta de la care copilul dvs. ar trebui să însușească limbile străine, despre care sunt cele mai efective metode și despre cum trebuie de combinat creativitatea, activitatea fizică și studiile, vă va povesti directorul grădiniței pentru copii cu studiu aprofundat al limbilor străine "EDlingua", Cornelia Catarău. 

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Studii

Universitatea Pedagogică de Stat "Ion Creangă", facultatea "Filologie". 

Cariera
Directorul grădiniței pentru copii cu studiu aprofundat al limbilor străine "EDlingua". Experiența în muncă - 5 ani. 

 

Cum v-a apărut ideea de a deschide grădinița pentru copii "EDlingua"?

Grădinița pentru copii "EDlingua" a fost lansată nu demult, și anume, pe 17 septembrie 2018. Ideea de a crea o astfel de instituție preșcolară a apărut la mine nu în calitate de antreprenor, ci în primul rând, ca mamă. Când a venit timpul să o duc pe fiica mea la grădiniță, m-am ciocnit de faptul că niciuna din grădinițe nu corespunde cu dorințele mele, și anume, în nicio grădiniță nu exista un studiu aprofundat pentru pici, a limbilor străine. Pentru mine, anume acest lucru era cel mai important. Este posibil de găsit o grădiniță privată cu condiții bune, însă atenția cuvenită asupra studiului limbilor străine, nici la acestea nu există.

Atunci când am fondat această grădiniță, cu studiu aprofundat al limbilor străine, am încercat s-o fac așa, ca eu ca mamă să fiu mulțumită de aceasta, și ca fiecare copil care ar veni la grădiniță, să acumuleze cunoștințele necesare legate de limbile străine. 

Deschiderea grădiniței pentru copii cu studiu aprofundat al limbilor străine "EDlingua" a devenit într-un fel, o continuare a ideii, cu ceva timp în urmă, am lansat Centrul pentru studierea limbilor străine - EDlingua. În acest centru, studierea limbilor străine este disponibilă tuturor doritorilor. În afară de cursurile de limbi străine, EDlingua propune doritorilor pregătiri pentru bacalaureat, cursuri pentru companii și multe altele.

 

 

Povestiți-ne detaliat despre grădinița pentru copii EDlingua. Prin ce diferă de alte instituții preșcolare?

Principala diferență este faptul că aici se studiază aprofundat limbile străine. Cursurile de limba engleză sunt organizate zilnic, atât pentru grupele mai mici cât și pentru grupele pregătitoare. Cursurile de limba germană și italiană se desfășoară o dată pe săptămână. Majoritatea părinților și-au dorit ca copiii lor să studieze două limbi străine suplimentare. S-a dovedit că cele mai populare limbi sunt germana și italiana, deci a fost decis să le adăugăm în program. La EDlingua au fost create toate condițiile pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Acordăm atenție nu numai lecțiilor, ci și activităților fizice, jocurilor, dezvoltării potențialului creativ, insuflării de maniere bune, studierii lumii din jurul nostru. O dată pe lună organizăm întâlniri pentru copii cu reprezentanți ai diferitor profesii. De asemenea, avem grijă de sănătatea copiilor. Medicul stomatolog le povestește și le arată copiilor cum corect să își perieze dinții, cum să monitorizeze igiena orală.

De două ori pe săptămână, copiii sunt examinați de către medicul pediatru. Medicul nostru a făcut o analiză aprofundată a meniului, și după ce au fost aprobate mâncărurile și produsele, am semnat un contract cu o firmă care propune servicii de catering. De trei ori pe săptămână, copiii fac lecții cu logopedul. 

 

 

Ce grupe se formează la EDlingua, și care este programul de muncă? 

La EDlingua vin copii de la vârsta de un an și jumătate și mai măricei. Există câteva variante de orar, pentru ca părinții să poată să-l aleagă pe acela care mai mult le convine. Cel mai des, copiii mici vin de la ora 8.00 până la 13:00, iar pentru copiii mai mari, există grupe de la ora 8:00 până la 17:30 sau chiar până la 19:00. Numărul maxim de copii în grup este - 12. Aceasta permite educatorilor să acorde atenție  suficientă fiecărui copil. Copiilor activi li se oferă posibilitatea să-și cheltuie energia acumulată, iar cei care posedă talente artistice, mereu vor găsi posibilitatea aici să se manifeste. 

 

La EDlingua există de asemenea și lecții de dans. De ce ați inclus dansul în programul obligatoriu?

Fiecare copil trebuie să se dezvolte armonios. Activitatea fizică și psihică ar trebui să se completeze reciproc. Dansul este unul dintre cele mai potrivite tipuri de activitate fizică pentru copii, el ajută la dezvoltarea flexibilității, îmbunătățirea coordonării mișcărilor, formarea posturii, dezvoltarea abilităților muzicale și multe altele. 

Faceți multe pentru dezvoltarea abilităților creative ale copiilor.

Sarcina educatorului nu este doar să aibă grijă de copii, ci și să vadă potențialul creativ, al acestuia, să îi ofere șansa de a se dezvolta. Colaborăm cu școala de artă "Copiii Creează", iar copiii noștri participă regulat la ore de modelare, desen și alte tipuri de creativitate.

 

 

Cum reușește echipa voastră să facă procesul de studiere a limbilor străine eficient și plăcut?

Orice lucru cu copiii  – este o activitate interesantă și neobișnuită. Pentru ca copilul cu plăcere să studieze limbile străine, este important de creat o atmosferă care nu va fi asociată cu stresul, efortul excesiv sau eșecul. Strictețea și exactitatea nu vor ajuta în acest caz.  Aceste metode de predare pot fi eficiente pentru adulți, dar nu și pentru copii. Jucăm, cântăm, vizionăm desene animate cu copiii - le place totul. Principalul accent se pune pe laudă și sprijin, ceea ce ajută copilului să obțină rezultate bune și să se bucure de procesul de învățare.

Povestiți-ne despre echipa dvs. La ce acordați atenție atunci când acceptați o persoană nouă într-o echipă?

Fiecare membru al echipei EDlingua – este profesionist cu studii superioare. Dar obținerea unei diplome nu este tot ce este necesar. În schimb, important este să fii răbdător. Am reușit să adunăm tineri profesioniști, dornici de această muncă și foarte energici.

Salutăm tot ce are legătură cu auto-îmbunătățirea, dezvoltarea profesională și personală, educația ulterioară și aplicarea de noi practici și metode la locul de muncă. Pot spune cu încredere că fiecare membru al echipei EDlingua are plăcere de la munca pe care o prestează, și în fiecare zi cu bucurie se întâlnesc cu elevii lor. 

 

Grădinița pentru copii cu studiu aprofundat al limbilor străine EDlingua
Durlești, str. V. Gribov, 15 C. 
060 032 356
Grădinița cu Profil Lingvistic "EDlingua"

Centrul de Studiere a Limbilor Străine "EDlingua"
Chișinău,
str. V. Alecsandri, 82/A.
060 205 541, 069 934 521
www.edlingua.md

 

Citiți continuarea articolului în noul număr din luna aprilie 2019 al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.99759101867676