Martie 22, 2019
Procedurile Anti-age, care vor înlocui operațiile plastice
Ne consultă specialistul în domeniul cosmetologiei la American Medical Center, profesor al Școlii de Cosmetologie, din Chișinău, chirurgul - Nicolae Postu. 

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii, chiar și cele mai scumpe, nu vor putea înlătura ridurile și nici nu vor întinde pielea îmbătrânită. Cremele, serurile, și măștile pentru față, încetinesc procesul de îmbătrânire al pielii, însă veți avea parte de efectul anti-age, numai după utilizarea tehnicilor de injectare. 

Procedurile de injectare – sunt în vogă în industria frumuseții, și sunt capabile să înlocuiască chirurgia plastică. Ajungând la decizia de a opta pentru aceste proceduri, trebuie să alegeți o clinică bună, un specialist competent și medicamente certificate.

În dependență de vârstă, tipul pielii, caracteristici individuale ale fiecărui pacient, vor fi alese procedurile necesare cu efect anti-age.

 

Injecții cu toxină botulinică

Toxina botulinică (Botox) – este una din cele mai efective proceduri, care se folosește pentru corecția ridurilor faciale profunde. Botoxul luptă cu cauza apariției ridurilor - cu contracția musculară, care provoacă apariția acestora. Toxina botulinică temporar blochează susceptibilitatea musculară la impulsurile nervoase. Datorită acestei blocade, mușchiul se relaxează, se oprește de contractare, iar ridurile formate de acesta sunt netezite.

Dacă dozajul este corect, și medicul care realizează procedura este un adevărat profesionist, expresiile faciale naturale nu vor fi deranjate, procedura nu afectează negativ mușchii și fibrele nervoase. Efectul după injectările cu Botox persistă timp de 4-6 luni, după care acest medicament este complet eliminat din organism.

Sfera de aplicare

Toxina botulinică este efectivă pentru eliminarea ridurilor faciale profunde. Cel mai des este folosit împotriva ridurilor verticale între sprâncene, ridurile orizontale ale frunții, ridurile de pe nas, și înlătură ridurile din jurul ochilor.

 

Liftingul cu fire

Cea mai eficientă metodă pentru întinerire în lipsa operației chirurgicale este liftingul cu fire. Esența procedurii constă în faptul că specialistul face mici perforări în piele, în care se introduc niște fire speciale.

Liftingul cu fire  este folosit pentru ridicarea pielii feței, a gâtului, a decolteului și chiar a corpului.  Firele ridică pielea, și întorc contururile pielii de altă dată. În plus, după introducerea mezonitelor, procesul de întinerire al pielii începe de la capăt. Chiar și după o resorbție completă a firelor, se menține un oval clar al feței și pielea arată mai tânără.

 

Sfera de aplicare

Liftingul cu fire este efectiv pentru lupta cu următoarele dezavantaje: pielea lipsită de viață, fața asimetrică, omisiunea marginii exterioare a sprâncenelor, obrajii lăsați, gravitatea ptozei, a doua barbie și multe alte modificări ale pielii legate de vârstă.

Contraindicații

Fiecare procedură cosmetologică are contraindicații. Procedura poate fi efectuată doar după consultarea specialistului și, în unele cazuri, după efectuarea testelor și analizelor necesare, de exemplu, un test de alergie.  Contraindicații frecvente la proceduri sunt bolile autoimune, oncologia, bolile cronice și infecțioase în stadiul acut, sarcina, alaptarea etc.

 

 

Citește continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE din luna martie 2019. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63145112991333