Februarie 28, 2019
Dicție ideală împreună cu Vera Nastasiu

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Vera, cum ați reușit să faceți din lecțiile de dicție o adevărată afacere?

În urmă cu 5 ani intenÈ›ia mea nu a fost să construiesc un business. Eu am început la modul direct să mă preocup de lecÈ›iile de dicÈ›ie, acum 8 ani. Timp de 3 ani, am muncit cu diverÈ™i clienÈ›i, fără să fac cunoscut acest lucru È™i majorității. Eram pe atunci preocupată să rezolv defectele de vorbire ale fetiÈ›ei mele, Gloria, care a fost primul client. Avea varsta de 1 an È™i jumătate.

După 6 luni, având È™i o experiență în radio de 11 ani, am început să ajut diverÈ™i prezentantori de televiziune să exceleze la microfon. Am obÈ›inut între timp o acreditare ANC BucureÈ™ti pe poziÈ›ia de formator, dicÈ›ie È™i discurs public, am avut cursuri de prefecÈ›ionare la televiuni din România, am fost angajată în calitate de consultant naÈ›ional pe comunicare pentru toate femeile deputat din Parlamentul RM, în Programul ONU– Femeile în politică, È™i un masterat la Școala NaÈ›ionala de Studii Politice È™i AdministraÈ›ie în comunicare È™i relaÈ›ii publice.

Munca alături de studenÈ›ii de la Academia de Arte din ChiÈ™inau, dar È™i solicitarile tot mai frecvente de a lucra cu numeroÈ™i oameni, m-au determinat să dau startul unui proiect în mod oficial, care să-mi poarte numele, È™i în care să investesc toată energia.

 

 

În cadrul proiectului dictie.md există cursuri atât pentru maturi, cât È™i pentru copii. Cui i-aÈ›i recomanda să facă acest curs?

Cursul de dicÈ›ie pentru copii este unul de căpătâi pentru cei care vor să meargă la È™coală încrezători È™i stăpâni de situaÈ›ie. Este un curs care pune bazele comunicării È™i îi ajută să fie într-o formă de comunicare excelentă. Indicat este să ajungeÈ›i cu copilul pentru o evaluare gratuită în sala mea de curs la 4 ani. Ca să vedem ce situaÈ›ie a existat pe partea de articulare, iar dacă aveÈ›i nevoie de suportul unui logoped, să putem face aceasta activitate împreună. Și eu corectez defectele de vorbire. Dacă există un blocaj psiho-emoÈ›ional, bâlbâiala, sacadarea textului, să putem oferi consultaÈ›ii È™i rezolvarea lor, iar apoi să ne vedem la cursul de dicÈ›ie. Oricine dintre oamenii care au venit cu copii la noi, nu au plecat fără să È™tie care este soluÈ›ia. Rezultatele sunt vizibile din prima È™edință de curs.

Știu că aveÈ›i o bibliotecă valoroasă. Ce citiÈ›i în prezent, È™i ce urmează să citiÈ›i?

Să investeÈ™ti în cărÈ›i bune este prima regulă a unui comunicator de calitate. Cred că cea mai mare investiÈ›ie pe care am făcut-o până acum nu a fost în haine, dar în cărÈ›i. Ele m-au ajutat să ajung aici È™i mi-au oferit cunoÈ™tinÈ›e solide în meseria mea. Citesc multe carÈ›i de specialitate, dar pe noptieră am acum cartea "ViaÈ›a lui Bill Clinton". Este o carte autobiografica care m-a cucerit prin scrierea simplă, adecvată È™i plină de detalii semnificative, care îl pot ajuta pe un comunicator să exceleze în faÈ›a unui public. Sunt foarte interesată de dezvoltarea personală, dar nu citesc orice. Am învățat în viață să spun "Da" È™i să spun "Nu". Tocmai de aceea sunt foarte selectivă. Urmeaza cartea lui Tibiu UÈ™eriu – "27 de PaÈ™i".

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.86336660385132