Decembrie 11, 2018
Victoria Badicico: Zâmbetul fericit al pacienților - cea mai bună recompensă pentru mine

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De ce ați ales să deveniți medic dentist?

Din copilărie m-am interesat de medicină. Mama mea este asistentă medicală, și am petrecut mult timp la locul ei de muncă când eram mică. Probabil, acest lucru a fost principalul motiv, pentru a alege medicina. În stomatologie am fost atrasă de faptul că rezultatul muncii este vizibil aproape imediat. Specializarea mea este stomatologia generală și estetică, și în cele mai multe cazuri, am posibilitatea de a vedea zâmbetul minunat al pacienților în doar câteva ore de muncă.

 

Mulți pacienți, chiar dacă știu că există metodele moderne de anestezie, încă se mai tem să meargă la medicul dentist. Cum să îi ajutăm să învingă frica?

Pentru mine, sarcina principală a fost întotdeauna să creez o relație prietenoasă cu pacienții mei, fie că este forba de maturi sau copii. Dacă pacientul se relaxează în scaunul dentar și se simte confortabil, aceasta este cea mai bună garanție că el va asculta recomandările mele.

 

În Occident, o atenție deosebită este acordată prevenirii problemelor dentare. Dar în Moldova?

Majoritatea problemelor dentare pot fi diagnosticate. Dar acest lucru este posibil doar în cazul în care pacientul, în mod regulat, cel puțin de două ori pe an, merge la medic. Îngrijirea sănătății dentare este necesară de la începutul copilăriei, când apare primul dinte de lapte. Cultura igienică trebuie transmisă de la părinți la copii.

Dacă un copilul vede că părintele își spală dinții dimineața și seara, el va dori, de asemenea, să-și spele dinții. Igiena orală corectă este baza unor dinți și gingii sănătoase. Nu este atât de importantă pasta de dinți, ci tehnica corectă și regularitatea. În mod ideal, dinții trebuie curățați dimineața la 30 de minute după masă (astfel încât nivelul de Ph în cavitatea orală să se normalizeze) și seara înainte de culcare.

O atenție deosebită trebuie acordată igienei orale de seară. Dacă nu vă spălați dinții noaptea, atunci în timpul somnului, bacteriile din gură încep să se înmulțească în mod activ, ceea ce cauzează în continuare probleme dentare. Din păcate, în Moldova, cultura igienei orale nu este la fel de dezvoltată ca în Occident și în SUA. De exemplu, în Statele Unite, o astfel de problemă ca parodontita este mai puțin frecventă, deoarece această boală apare din cauza igienei orale de seară neadecvată. În cazul nostru, parodontita este o boală destul de frecventă. Puțini oameni cunosc că bacteriile care provoacă parodontita se transmit foarte ușor, de exemplu, prin vase comune sau prin sărut.

 

 

Mulți cred că ciocolata cauzează degradarea dinților. Așa este?

Există destul de multe mituri despre ceea ce este rău și ce este bine pentru dinți. De fapt, dulciurile de tip jeleu sau caramelele sunt mult mai dăunătoare pentru dinți decât ciocolată. De asemenea, este o părere greșită că femeile gravide nu ar trebui să-și trateze dinții, din cauza anestezie care în timpul sarcinii este contraindicată.  Al doilea trimestru de sarcină este momentul potrivit pentru a rezolva problemele dentare ale viitoarei mămici, căci anestezia poate fi utilizată, fără a dăuna sănătatea ei și a copilului nenăscut.

 

PresiDent

Chișinău, str. Vadul lui Vodă, 80/1, etajul 2.

069 595 259

 

Citiți în întregime articolul în numărul din luna decembrie 2018 al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3369266986847