Septembrie 10, 2018
Ultrasonografia în timpul sarcinii
Tamara Gorea: Specialist în ecografie, medic, categoria superioară la American Medical Center.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Examinarea cu ultrasunete a corpului în timpul sarcinii este una dintre cele mai bune modalități de a obține informații fiabile despre starea de sănătate a copilului și a viitoarei mămici.

Despre cât de des merită să faci ultrasonografie în timpul sarcinii, ce rezultate dau aceste examinări ne va povesti specialistul în ecografie, medic la categoria principală - Tamara Gorea.

Metodă eficientă și sigură 

Examinarea cu ultrasunete a corpului – este una din cele mai moderne și eficiente metode de diagnosticare. Ecografia ajută la evaluarea multor parametri ai sănătății umane. Această metodă nu este invazivă, nu provoacă senzații neplăcute și este absolut sigură.
Sarcina este o etapă importantă în viața fiecărei femei. Ecografia este una dintre cele mai bune modalități de a controla sarcina. Aparatele de ecografie moderne oferă informații maxime despre starea de sănătate a fătului și a viitoarei mămici.
În timpul sarcinii, viitoarea mamă trebuie să treacă ultrasonografia de minimum trei ori. Prima - în perioada 12-14 săptămâni, a doua - 20-22 săptămâni, a treia - 32-33 săptămâni.

La unele paciente, sunt recomandate și examinări suplimentare. Aceasta se poate datora unei modificări a stării de sănătate a femeii gravide, senzațiilor neplăcute sau dureroase în abdomen, scurgeri de lichid amniotic etc. Ultrasonografia este efectuată pentru a clarifica diagnosticul, dar și din alte motive.

 

Ecografia la stadiul incipient
Primul examen ecografic este de obicei efectuat la 12-14 săptămâni ale sarcinii, dar uneori este prescris mai devreme - cel mai adesea pentru a confirma apariția sarcinii sau pentru a exclude sarcina ectopică. Acest lucru este valabil pentru femeile care au un ciclu neregulat sau au o întârziere a ciclului și testul de sarcină este negativ.
Este necesară efectuarea ecografiei la începutul sarcinii, în cazul durerilor abdominale, căci, există cazuri de avort spontan sau defecte de dezvoltare la nivelul fătului. De asemenea, se recomandă efectuarea primului examen de ecografie în perioada de  până la 12 săptămâni dacă sarcina sa produs după utilizarea tehnologiilor de reproducere asistată, cum ar fi FIV. Ecografia în primele săptămâni de sarcină vă va ajuta să diagnosticați la timp sarcina ectopică și să reușiți să luați măsuri necesare în asemenea cazuri. Dacă este necesar, se efectuează o examinare prenatală pentru a clarifica diagnosticul - o biopsie corionică pentru a exclude aberațiile cromozomiale, iar în al doilea trimestru - amniocenteza.

 

American Medical Center

Best doctors for modern medicine
Str. Pușkin, 47/1, casa 3
www.amc.md

 

Citiți continuarea articolului în noul număr din luna septembrie al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.7002956867218