August 02, 2018
Nicolae Mâță: House cleaning - decizie optimală pentru curățenia spațiului personal

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Noi ne-am mirat când am aflat că compania de cleaning în capitală a fost deschisă de către un bărbat atât de tânăr!

Ați auzit despre istoria butblekerilor evrei din SUA? Ei erau luați în derâdere, deși câștigau mai bine decât muți alții. Din copilărie mi-am dorit să devin om de afaceri. Poate că în acele timpuri nu mă gândeam la un business anumit însă, ideea consta în faptul că eu doream să-mi fiu propriul șef. Aveam opt ani când părinții mei au plecat în străinătate, iar eu am rămas cu bunicii. Atunci și mi-am pus întrebarea, cu ce ar trebui să mă ocup ca să am banii mei proprii. Când alți băieți se jucau pe-afară eu, împreună cu câțiva prieteni am început să vindem fel de fel de chestii, precum focuri de artificii. Cumpăram cu un preț și le vindeam cu altul. (Zâmbește)

 

Rezultă că de mic copil ai realizat cu ce te vei ocupa când vei deveni matur?

După finisarea școlii, apăruse dorința de a intra la Universitatea de Medicină însă, această idee am abandonat-o când am realizat că voi fi nevoit să învăț timp de nouă ani. Plus că, trebuie să fii binecuvântat cu acest har. Mi-am dorit, de asemenea, să devin bucătar. În acea perioadă urmăream diverse show-uri televizate despre culinărie și des încercam să gătesc la mine în bucătărie, și-mi reușea. (Zâmbește.)

Facultatea “Business și administrare” mi-a recomandat-o unchiul meu, el vedea că eu aș fi putut deveni un om de afaceri de succes. Eu am învățat nu numai mulțumită orelor la care mă duceam, ci datorită dorinței de a cunoaște lucruri noi din această sferă. Eu citeam multă literatură de profesie, cărți motivaționale, de autodezvoltare, eram inspirat de istoria oamenilor de succes din întreaga lume. Atunci am realizat că trebuie să înveți din perspectiva oamenilor care au în spatele lor afaceri de succes, și că practica bate teoria. Dat fiind faptul că eu mă gândeam deja la propria afacere, pentru mine era necesar să aflu cum pot izbuti în această sferă. Unchiul meu mi-a făcut cunoștință cu un prieten de-al său, un om de afaceri de succes, care m-a luat sub aripa lui, iar eu îl ajutam cum puteam. Astfel, la douăzeci de ani am devenit șeful oamenilor care erau de două ori mai mari ca mine. Desigur că, a fost nevoie să învăț multe subtilități, însă eu rapid m-am adaptat și mă simțeam la locul potrivit.

 

Când ai realizat că ești suficient de pregătt pentru a-ți deschide propria afacere?

Cred că acest gând apăruse însă, trecând în acea companie, eu am realizat că este timpul să-mi deschid propria afacere. Încă nu știam ce fel de afacere va fi, și nici finanțe nu aveam însă, dorința era foarte mare. De aceea, am hotărât să plec în Italia pentru a câștiga bani suficienți pentru a-mi deschide propria afacere. Eu lucram non stop pentru că ambiția era enormă. Mă străduiam ca ale mele cheltuieli să fie minime.

 

N-aveai timp de odihnă deloc?

Nu aveam. Însă odată la două-trei luni, îmi cumpărat bilete ieftine la avion și plecam într-o mini călătorie. Cred că este cea mai de preț investiție pe care o poți face pentru propria persoană și, cea mai bună metodă de a te odihni din plin. Mai ales că-n Italia este îmbibată 60 % din întreaga cultură europeană. Aici fiecare oraș nu e decât un muzeu în aer liber.

HOUSE CLEANING
022-26-00-81
060-68-29-14

 

Locația ședinței foto: Zentrum Aparthotel

 

Citiți în întregime articolul în noul număr al revistei AQUARELLE, iulie-august 2018! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.59592151641846