Octombrie 21, 2020
77 ani de Nachos. Cum a apărut celebra gustare
21 octombrie este ziua internațională a Nachos. Vine din Mexic și majoritatea îl preferă ca gustare când merge la cinema sau atunci când bea bere. Snacksul crocant a fost inventat în 1943, iar numele este chiar porecla bucătarului ingenios.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Așa se întâmplase că atunci, în orașul Piedras Negras, Coahuila, Mexic, într-un mic restaurant numit El Moderno, au ajuns câteva soții ale unor soldați americani imediat după ce acesta terminase programul de lucru din acea zi. Cel care servea în restaurant, Ignacio Anaya, le-a pregătit un platou cu ceea ce îi mai rămăsese disponibil: lipie din mălai de porumb și brânză. 

Istoria originii diferă de la unul la altul dar se știe de la un martor prezent la acea masă întrebat fiind cum se numește această mâncare cel care o preparase le-a răspuns Nacho, după porecla celui care a inventat acest platou.

Succesul de care s-a bucurat această mâncare i-a adus faima inventatorului fapt pentru care toți care doreau acest fel de mâncare cereau niște Nachos. Pentru ușurința în preparare și gustul deosebit acest fel de mâncare a ajuns celebru în întreaga lume dar în special în SUA.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.66923403739929