Decembrie 01, 2017
Neonelia Guțu
Proprietara clubului de Fitness NeoGym, coach trener, conducătoarea Master class-ului : "Gustul vieții de la NEO".

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Studii

Universitatea de stat din Moldova, la facultatea de Drept

Școala de Fitness din Moskova, a lui Dmitrii Yashankin

Trening Online Issac pintosevich

Cursul autorului Iulia Borovic “Noul cod al coching-ului – 16”

Carieră

Admisistratorului Clubului de Fitness NeoGym

Fondatoarea master class-ului Gustul vieții de la NeoGym specializată în coching, Life-couching, Fitness în stilul coching.

 

Ați venit în lumea sportului după ce ați făcut cariera în calitate de jurist, având trei copii. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Pot să spun că, până la vârsta de 35 de ani, sportul nu mă interesa. Eu nu făceam sport. Eu am finisat facultatea, devenind jurist, și mai mult de opt ani am lucrat într-o companie moldo-belgiană. După ce l-am născut pe cel de-al treilea copil, am ieșit în concediu de maternitate. Totul începuse de la dorința de a slăbi. Soțul meu m-a îndemânat la acest lucru.

Primul meu antrenor a fost Boris Perciun. El m-a ajutat să obțin o bună bază, dar, eu îmi doream mai mult. De aceea, cel de-al doilea antrenor, Veaceslav Dragalin, m-a sfătuit să îmi pun un scop bine definit, căci doar atunci când ești bine motivat, poți obține rezultate.

Scopul a fost să ajungi la Campionatul Moldovei la Body-building?

Da! Eu mi-am imaginat cum stau pe scenă la acest campionat. Și atunci am realizat că într-adevăr îmi doresc acest lucru. Pregătirile pentru Campionat au durat un an. Eu nu doar că am fost pe această scenă, eu devenisem campioana Moldovei la Body-building, în anul 2015. Îi mulțumesc lui Veaceslav Dragalin pentru încurajare și pentru munca depusă. De asemenea, familia mea credea în mine, soțul, copiii mă încurajau. Ei au alergat spre mine, pe scenă. Fiul mai mic atunci avea 5 anișori, fiica mai mare – 14. Sala începuse să plângă. Cred că în acel moment, eu am realizat că scopul meu a fost atins, și că în lume totul este posibil.

 

Povestiți-ne, cum a apărut NeoGym.

Această idee apăruse încă în timpul când mă pregăteam pentru campionat. Eu am înțeles că vreau și că pot să-mi împărtășesc cunoștințele cu alții. Când am finisat cursurile de instructor de fitness, am început să-mi antrenez, inițial, prietenile mele. Una din ele până acum se antrenează la mine, are deja și ea trei copii, și arată fantastic. Eu înțelegeam perfect că, sfera care mi-am ales-o, diferă foarte mult de ceea ce studiasem eu la facultate. De aceea, eu, în primul rând, am plecat să studiez la Moskova. Eu ieșisem din zona mea de comfort, și eram nevoită, zilnic, să lupt cu mine însămi. În acele momente, îmi aminteam de mine în perioada, în care abia începusem să fac sport. În acea perioadă, apăreau mereu momente dificile, pe care eu, trebuia să le înving. Și, atunci eu am înțeles, că fără de a lupta, omul nu poate trece la o altă etapă. Eu îmi ziceam mie însămi, “Nelly, așa trebuie”. (Zâmbește)

Realizarea NeoGym, a durat 10 luni. Denumirea are sens dublu. Din limba greacă, Neo, semnifică – nou, și, totodată, acestea sunt trei litere din inițialele numelor copiilor mei, Nichita, Eugenia și Octavian. (Zâmbește).

 

Când ați înțeles că decizia de a vă schimba viața cardinal, a fost o decizie corectă?

Eu nu-mi imaginam că o să am atâtea greutăți. Cele mai grele timpuri, au început după ce mi-ai deschis Fitness Clubul meu. La una din lecțiile de marketing strategic, profesorul mi-a recomandat să privesc un video tutorial al lui Yitzhak Pintosevich. El mi-a ajutat foarte mult. Și, acum pot spune că aceste zece luni, în care m-am reinventat, mi-au ajutat extrem de mult.

Eu administrez clubul de fitness într-un alt format, în stilul “coaching”. Acest stil, pând când nu prea este cunoscut în Moldova, în schimb, este foarte popular în întreaga lume.

 

Ce e “coaching”? Îl veți practica în Moldova?

Coaching-ul și antrenorul de coaching, ajută pe fiecare din noi să se regăsească, să înțeleagă cum să ajungă pe calea cea dreaptă. Fiind antrenor al stilului coaching, eu ajut ca fiecare din cei ce vin la mine, să înțeleagă de ce au nevoie, cu ajutorul instrumentelor speciale și a tehnicilor. Eu le ajut ca ei să fie mulțumiți de trupul lor, să trăiască în armonie cu sine însuși, să poată auzi chemarea sufletului, să poată scăpa de blocaje. Mulți oameni așteaptă “capsula fericirii”. Dar, eu știu că asemenea capsulă nu există. Trebuie să te auto-cunoști, și să treci la acțiune.

Deci, scopul meu ca antrenor, este să găsesc esența fiecăruia, și să-i ajut să se regăsească, pentru a putea trăi în armonie alături de propria persoană.

 

Nu pot să nu ating tema cea “gustoasă”! Aveți talentul de a face mâncare gustoasă și sănătoasă.

Povestiți-ne despre master class-urile voastre.

Gătitul, este hobbi-ul meu. Eu cred că, eu știu să gătesc gustos din pelinci. (Râde) Sunt oameni care spun că obosesc la bucătărie, eu însă, din contra, dacă obosesc, încep să gătesc, pentru mine e un fel de descărcare emoțională.

Având un mod de viață sănătos, și deschizând propriul meu Fitness Centru, eu am început să mă gândesc cum să fac ca mâncarea sănătoasă să nu difere de mâncarea pe care cândva obișnuiam să o mănânc. Am învățat cum să fac ca să nu lipsească de pe masa de sărbătoare salata “Olivie”. Este aceeași, și la formă, și la gust, dar, nu conține maioneză și salam fiert. La Paște, îmi doresc să pot mânca Cozonac, de aceea, am compus o rețetă de-a mea - Cozonac din făină de ovăz.

Inițial, făceam mini master class-uri, dar, pentru că lumea era interesată, am fost nevoită să mă extind. Așa a apărut bucătăria mobilă pe role. Primul master class, a avut loc în octombrie, al doilea va fi mâine, 2 decembrie. Bucătăria mobilă de la NEO, o puteți găsi în restaurantul “MiPiace”, unde eu voi povesti și vă voi arăta noi rețete.

Toate noutățile despre antrenamente, master-class-uri culinare, programe de la fitness centru NeoGym, le puteți găsi pe pagina noastră oficală de pe Facebook.

 

“Gustul vieții” de la NEO vă prezintă rețete pentru masa de sărbătoare!

Eu cred că, chiar și azi poți începe să trăiești așa cum îți place! Eu cred că studiile sunt foarte utile, și că niciodată nu e târziu să înveți ceva nou! Eu cred că visele se împlinesc, dacă nu stai locului. Vă doresc un an nou minunat. Vă doresc ca, în anul 2018, să vă găsiți echilibru spiritual, și armonia.

 

Salata Fitness “Olivie”

4 cartofi

3 morcovi

5-6 ouă

250g Mazăre

5 pepeni murați

2 pepeni proaspeți

1 ceapă

*Cartofii, ouăle și morcovul le fierbem

*Tăiem pătrățele, și apoi amestecăm.

***

4 Ouă

125g smântână

125g iaurt

2 lingure de muștar

usturoi

piper negru și roșu

- ouăle le mărunțim, le punem în blender împreună cu celelalte ingridiente, le lăsăm în frigider timp de 30-40 min.

 

Pască de Anul Nou

140g fulgi de ovăz

4 ouă

50ml chefir

1 coajă de lămâie

1 pahar de suc de lămâie

10g praf de copt

10g vanilină

2 lingurițe stevia

1 linguriță turmeric

100g nuci

250g de amestec de fructe uscate

* fulgii de ovăz îi pisăm

Separăm albușul de gălbenuș

Fructele uscate le tăiem

Toate ingredientele le amestecăm

Adăugăm albușul bătut în aluat

Aluatul îl amestecăm, și îl turnăm în forma, deja unsă cu ulei de cocos

Încălzim aragazul.

Lăsăm pasca să se coacă timp de 35-40 min, la temperatura 180 grade.

 

Puteți decora tortul de Paști în două moduri:

Ciocolata neagră fără zahar este topită în 50 ml de lapte, apoi masa obținută este turnată peste prăjitură, iar partea de sus, trebuie stropită cu nuci mărunțite.

Amestecăm albușurile bine. Încălzim mierea până la fierbere, adăugăm vanilină, și masa obținută o punem de-asupra copturii. Iar mai apoi, punem nucușoarele...

 

Continuarea articolului îl puteți citi în numărul din luna decembrie 2017 al revistei AQUARELLE



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74403715133667