Noiembrie 13, 2017
Vacanță de toamnă la Praga
Praga este orașul care este imposibil să-l uiți. Străzile înguste, podurile lungi, cafenelele micuțe în care lumea bea cafea. Toate astea sunt de neuitat. Și dacă îți dorești în această toamnă să pleci undeva departe, nu ai decât, dar îți recomandăm să-ți faci bagajele și să vizitezi Praga.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Orașul Praga e frumos în orice anotimp, dar în special - toamna! Pentru că toamna în Praga este deosebită. În septembrie încă e cald, nici nu prea înțelegi de-i toamnă, sau încă vară. În octombrie cad primele frunze, și primele ploi.Dar, în noiembrie e cel mai frumos. Chiar dacă este posomorât și apar primele înghețuri, orașul Praga rezonează cel mai bine cu acestă lună. Poate că e din cauza că este un oraș vechi, cu o arhitetură veche, în care de ici colo vezi soboruri și biserici în stil gotic. Praga este considerat orașul podurilor. Aici sunt 18 poduri, fiecare cu istoria sa. Cel mai renumit este Podul Carol, reprezentând o adevărată capodoperă a arhitecturii medievale.

Orașul Praga se împarte în două părți, orașul vechi și orașul nou. Desigur, turiștii sunt interesați de orașul vechi, pentru că aici sunt situate cele mai renumite construcții arhitecturale. De asemenea, Piața orașului vechi, este situată în centrul istoric al orașului, în această piață se efectuau cele mai strașnice și sângeroase execuții.

Ceasurile din Praga sunt extrem de deosebite, cum se zice, până nu vezi nu poți explica frumusețea fenomenului.

Există în Praga și o casă neobișnuită. este casa care dansează. Cladărea a apărut în anul 1996 și aparține stilului Art Nouveau, neo-baroc. 

 

Image result for the dancing house prague

Sunt o mulțime de muzee în Praga, pe care ar fi bine să le vizitezi, pentru că sunt într-adevăr deosebite. Din ele fac parte:

Muzeul Național, Muzeul lui Franz Kafka, Muzeul compozitorului Dvorac. Și, unul din cele mai deosebite - Muzeul figurilor din ceară - Madame Tussauds. 

Image result for madame tussauds din praga



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2940216064453