Octombrie 26, 2017
Medic ginecolog, doctor în medicină Rodica Catrinici: Păstrarea sarcinii
arcina este un moment așteptat de fiecare femeie. Este cel mai frumos dar care îl poate oferi natura. Viitoarele mămici au o nouă preocupație, cea de-a crește sănătos copilul în burtică și de-al naște natural. Despre cum putem scăpa de avortul spontan și care sunt simptomele care merită să le atragem atenția, ne va povesti medicul ginecolog Rodica Catrinici.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Fiecare femeie care se decide la pasul de-a deveni mămică, e conștientă de faptul că sarcina este o decizie responsabilă, este vorba de viața unui om. Din păcate, se întâmplă și întreruperi de sarcină, astfel este foarte important să atragem atenția la fiecare simptom mai diferit decât ne-am obișnuit și să nu ezităm să apelăm la consultația unui specialist.

 

Cel mai periculos trimestru

Diagnoza cu pericol de avort spontan, cel mai des are loc în primul trimestru de sarcină.

După fertilizarea ovocitului, corpul femeii, trebuie să fie reconstruit într-un mod nou, astfel încât fătul să fie fixat și să înceapă să se dezvolte în mod normal.
 

Cauzele frecvente ale unui avort spontant în primul trimestru de sarcină.

1. Tulburărle hormonale. Perioada de implantare fetală este de 2-3 săptămâni după fertilizarea ovulului. Pentru a fixa cu succes fătul în uter, este nevoie de un hormon progesteron. Acesta este sintetizat de corpul galben al ovarului după ovulație. Dacă nu este suficient sau dacă femeia are prea mult din hormonul maleic androgen sau dacă există alte probleme hormonale, de exemplu, patologiile tiroidiene, sarcina nu se poate dezvolta. Controlul medical înainte și în timpul sarcinii, precum și o terapie hormonală prescrisă în timp vor ajuta la menținerea sarcinii.

2. Anomaliile genetice și cromozomiale în dezvoltarea fătului. Dacă fătul are anumite mutații, modificări ale dezvoltării asociate cu factori ereditori sau anomalii genetice grave, corpul femeii respinge fătul. Acesta este un proces natural, deoarece fătul nu are nici o șansă de dezvoltare normală. Salvarea aceastei sarcine este imposibilă.
3. Bolile infecțioase. Starea de sănătate a mamei, este foarte importantă pentru dezvoltarea fătului. Astfel toate bolile infecțioase sunt extrem de periculoase în primul trimestru. Acestea includ rubeola, chlamydia, sifilis, trichomoniasis, etc. Chiar și anumite boli, aparent inofensive pot afecta considerabil starea fătului.

 

Citește continuarea în revista AQUARELLE  octombrie 2017! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.8068478107452