Mai 01, 2017
Medicamente compensate de la Balkan Pharmaceuticals!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cum, în opinia dvs, poate fi rezolvată, pe teritoriul Republicii Moldova, problema producției medicamentelor din lista celor vitale? Ce medicamente din această listă sunt produse deja de Balkan Pharmaceuticals?

Companiile autohtone pot produce peste 70% din aceste medicamente. Parametrii tehnici, cât și faptul că în această listă se regăsesc multe medicamente standard si puține noi. Astăzi, compania produce mai mult de 60 de preparate și numărul acestora va crește cu timpul.

 

Cum se implică Balkan Pharmaceuticals în asigurarea populației cu medicamente compensate?

În prezent, Balkan Pharmaceuticals oferă mai mult de 30 de produse, care sunt incluse în lista medicamentelor compensate, pentru uz terapeutic. Din moment ce statul oferă compensare parțială prin Compania Națională de Asigurări în Medicină (50-70%), compania noastră a venit cu inițiativa de a compensa suma rămasă, scăzând prețurilor medicamentelor. Astfel, pacientul cu o rețetă pentru medicamente compensate le pot obține gratuit. Subliniem că 80% din medicamentele noastre care sunt incluse în lista celor compensate, pot fi obținute absolut gratuit!

 

Cum putem obține medicamente compensate?

Pe lângă medicul de familie, medicamentele compensate pot fi prescrise de pediatru, și în unele cazuri, de endocrinolog, psihiatru, neurolog. Pentru a obține medicamente compensate, trebuie să fii asigurat (să deții polița de asigurare medicală); să obții o rețetă pentru medicamente compensate de la medic; să prezinți la farmacie rețeta, buletinul de identitate (pentru copii certificatul de naștere) sau formularul 09. În farmacie, vi se vor propune câteva preparate diferite după cost care conțin  substanța activă prescrisă de medic. Medicamentele compensate sunt disponibile în toate farmaciile care au semnat un contract cu CNAM a semnat un contract (precizează cu medicului de familie la care farmacii trebuie să te adresezi).

Continuarea o poți găsi în revista AQUARELLE Mai, 2017.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.60667014122009