Martie 24, 2017
9 evenimente din aprilie pe care trebuie să le vizitați neapărat
Primăvara este anotimpul în care este prea târziu să pleci la munte și prea devreme să pleci la mare. În cazul în care, în acest an, concediul Dvs s-a întâmplat să fie în aprilie – nu vă întristați. Există o mulțime de destinații care, odată vizitate, vor face să vă amintiți de ele mulți ani la rând.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dacă vă sunt aproape de suflet show-urile spectaculoase, dansul în stradă și „performance”-urile teatrale – luați o foaie și faceți traseul vacanței Dvs. Deși carnavalurile de amploare, feerice,  din Veneția, Rio de Janeiro și Insulele Сanare – au trecut, AQUARELLE vă prezintă alte 9 festivale la fel de grandioase, din toată lumea, care se vor desfășura în aprilie.

 

Festivalul lalelelor în Istanbul

Orașul turcesc – Istanbul, este supranumit în luna aprilie - capitala florală a lumii. În perioada 1-30 aprilie aici se desfășoară festivalul lalelelor. Această floare este simbolul național al turcilor. Anume de aici, în secolul XVI laleaua a fost dusă în Olanda. Odată ajunși în Istanbul, puteți vedea zeci de milioane de lalele sădite și crescute în parcuri publice, grădini, alei și ogrăzi ale caselor.

 

Ziua Regelui, Keukenhof-ul și Parada Florilor în Olanda

Perioada perfectă pentru vizitarea acestei țări cu adevărat impresionante este anume primăvară și mai exact: lunile aprilie și mai. În acest răstimp, Olanda găzduiește o multitudine de evenimente atractive și spectaculoase. Printre cele mai importante – Ziua Regelui, care se sărbătorește pe 27 aprilie și parada florilor. Ziua dedicată capului statului a început să fie sărbătorită la sfârșitul secolului al  XIX, inițial având o altă denumire  - „Ziua identității naționale”. În fiece an, această sărbătoarea „vopsește” toate orașele în culoarea dinastiei regale – oranj. Străzile și casele oamenilor sunt decorate cu baloane și ghirlande iar oamenii ies în stradă îmbrăcați în culoarea portocalei. Muzica și corturile cu gustoșenii „umple” străzile aglomerate.

Dacă aveți posibilitatea să stați mai multe zile în Olanda, puteți savura mai multe sărbători odată. Cu  puțin timp înainte de sărbătoarea regală, pe 23-24 aprilie, în toate orașele olandeze are loc parada florilor. Figurile gigantice din flori vii vor lăsa mască chiar și oamenii greu de impresionat!

Nu reușiți la prada florilor? Nimic grav! Olanda se mai poate lăuda cu ceva – Parcul Național al Florilor – Keukenhof. Conceptul anului curent este design-ul olandez iar parcul este deschis în perioada 23 martie - 21 mai!

 

 

Festivalul Zmeilor Zburători în China

De 30 de ani, în orașul chinez Weifang, se desfășoară Festivalul Internațional al Zmeilor Zburători. La cât de mare, grandios și spectaculos este – lumea a început să-l compare cu deschiderea Jocurilor Olimpice. În acest an deschiderea festivalului va avea loc pe 15 aprilie.

 

Festivalul internațional al focurilor de artificii din Malta

A 16-a ediție a festivalului, conform prognozelor, urmează să depășească toate așteptările. Numai de dragul focurilor de artificii turiștii se adună în Malta, însă, gazda diversifică sărbătoarea, organizând un show muzico-culinar pentru oaspeții țării. În acest an, evenimentul se va desfășira în perioada 22-30 aprilie.

 

Festivalul wisky în Scoția

În Scoția, pe parcursul primăverii, sunt organizate mai multe evenimente și sărbători în numele produsului național – whisky. Fiecare curios poate vizita fabricile unde se produce această băutură alcoolică, fiind răsfățat cu posibilitatea chiar de a-l degusta. În programul festivalului se încadrează multiple concursuri vocale și de dans. Un loc aparte are îl are defilarea scoțienilor în porturi tradiționale – kilte.

 

Sărbătoarea berii în Munchen

Munchen-ul organizează, în perioada 21 aprilie-5 mai un mic Octoberfest. Programul evenimentului include multă distracție pentru copii și maturi, dar și gustoșeniile tradiționale, puse la dispoziția turiștilor.

 

Disneyland-ul parizian

Disneyland – un loc miraculos pentru fiecare, indiferent de vârstă și sex. Această lume ruptă din poveste, anual adună-n același loc milioane de turiști. Dacă încă din copilărie visați să urcați într-un „roller coaster” american, să vă plimbați în labirinturi sau să vă rătăciți într-o casă cu fantome – nu ezitați nicio zi! În aprilie, parcul de distracții va fi deschis zilnic, între orele 10:00 și 22:00!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.65827941894531