Februarie 08, 2017
4 lucruri care sunt „interzise” să le faci după sport!
De regulă, după antrenament apare senzația plăcută că ți-ai făcut datoria și te-ai depășit. Dar mereu există riscul că după efortul fizic depus să faci ceea ce este categoric interzis. Pentru ca antrenamentele sa fie mult mai productive și sa aducă rezultatele dorite, trebuie să știi și să ții minte despre cele mai importante „interziceri”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Somnul

Sportul este divers și influențează asupra organismului diferit. De exemplu antrenamentul aerobic dinamic dă un impuls puternic de energie și după antrenament rare ori vă trage la somn. Însă după antrenamentu de yoga organismul este predispus la somn, cu toate acestea ar fi de dorit să țineți piept tentației.

2. Echilibrul de apă

Mulți dintre antrenori au opinii diferite cu privire la lichidele care trebuie de băut în timpul orelor de antrenament. Se permite să bei apă doar atât de cât are nevoie organismul, este important atât pentru sănătate, cât și pentru consolidarea rezultatelor primite de la antrenor. Pune accent pe ceea ce bei, pentru că se recomandă să consumi doar apă purificată, în nici într-un caz sucuri, apă gazată sau băuturi energetice.

3. Foamea

Chiar dacă faceți sport cu scopul de pierde din greutate, trebuie să știi că antrenamentele ard multă energie, care trebuie mai apoi compensată. Este strict interzis să mănânci imediat după antrenamente. Cea mai bună opțiune recomandată de sportivi sau antrenori este o mică gustare după 1,5 -2 ore de antrenament – alimente (salată, legume, pește, piept de pui), compuse din proteine și carbohidrați simpli.

4. Stretching-ul

Antrenamentele intense și cele aerobice ar trebui finisate cu 5 -10 minute de stretching. Astfel stretching-ul îndeplinește un rol important – detensionează mușchii și restabilește elasticitatea. Dacă nu se face stretching-ul după antrenament, atunci mușchii încă câteva ore pot rămâne într-o stare tensionată și activă



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2444217205048