Mai 27, 2020
6 pași simpli pentru o alimentație mai sănătoasă.
Cu toții tindem să avem o alimentație cât mai sănătoasă, dar nu știm cu ce să începem și nici nu vrem să renunțăm la preparatele care ne plac? Un truc simplu și ieftin este să înlocuiești anumite produse din bucătărie cu variantele lor mai sănătoase.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

ÎNLOCUIEȘTE ULEIUL VEGETAL CU GRĂSIMI NATURALE

Cei mai mulți nutriționiști sunt de acord că uleiurile vegetale precum cel de floarea soarelui sunt chiar mai nesănătoase decât grăsimile animale. Înlocuiește-le cu o grăsime sănătoasă, cum ar fi uleiul de cocos. În cazul în care îți  pare că are un preț prea mare poți folosi măcar uleiul din măsline la orice bucate pe care le prepari, pentru început. 

FOLOSEȘTE MACROUL LA CONSERVĂ ÎN LOC DE TON 

Macroul la conservă are foarte mulți acizi grași omega-3, excelenți pentru creier, inimă, articulații și piele. Conservele de ton, în schimb, nu aduc aceste beneficii.

ÎNLOCUIEȘTE CEREALELE CU FULGI DE OVĂZ

                     

 

CUMPĂRĂ DOAR PÂINE DE SECARĂ

Cerealele sunt pline de zahăr adăugat, care oferă un boost de energie pe moment, după care te vei simți obosită și îți va fi foame mai repede. În plus, nu sunt recomandate dacă vrei să slăbești. Înlocuiește-le cu fulgi de ovăz, care nu au zahăr și care satisfac foamea pentru mai mult timp.

ÎNLOCUIEȘTE DULCEAȚA CU UNT DE MIGDALE

Dulceața poate fi dezastroasă pentru nivelul tău de energie și pofta de zahăr. Înlocuiește-o cu unt de migdale și te vei bucura de proteine și grăsimi sănătoase, precum și o doză de minerale.

BEA CEAI ROOIBOS ÎN LOC DE CEAI DE FRUCTE

                       

Ceaiul rooibos nu are cofeină și este bogat în antioxidanți Este o alternativă excelentă pentru că are un gust delicios și poate fi consumat atât cu lapte, cât și fără.

Ca să te obișnuiește cu aceste schimbări, cumpără versiunile mai sănătoase, dar nu le arunca pe cele pe care le ai deja în bucătărie. Folosește-le până le termini, pentru a evita să faci risipă de alimente.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.78021883964539