August 09, 2021
5 lucruri care-ţi fac săptămâna mai frumoasă
Specialiştii britanici au descoperit că lunea este cea mai importantă zi din săptămână în privinţa stării de spirit. Se adevereşte zicala care zice ”spune-mi cum începi ca să îţi zic cum îţi merge toată săptămâna”, scrie click.ro. Iată cum putem avea parte de o săptămână de vis dacă facem 5 lucruri simple!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

#1 Nu începe ziua cu grijile de la serviciu. Peste 70% dintre britanici îşi verifică dimineaţa la cafea mailurile şi programul din timpul săptămânii. Asta ridică brusc nivelul de stres şi le compromite încă de la început ziua. Neuropsihologul Sanam Hafeez spune că aşa se explică de ce ”ajungem obosiţi la serviciu fără să fi făcut practic nimic”.  

#2 Mişcarea de dimineaţă e importantă în ziua de luni. O sesiune de înviorare de 30 de minute face minuni ridicând nivelul de energie pe întreaga ­durată a zilei, susţine Kiran Bhondi, patronul unui lanţ de săli de sport din Regatul Unit. 

#3 Gândurile pozitive sunt secretul unei săp­tămâni frumoase, susţine Kim Strobel, psihoterapeut. E foarte important ca lunea să vedem doar partea plină a paharului pentru ca în restul săptămânii să gândim echilibrat şi să nu avem depresii, atacuri de panică sau stări de anxietate.

#4 Schimbaţi aşternuturile de pat lunea pentru a avea sentimentul de curat, proaspăt şi nou întreaga săptămână. Neuropsihologul Sanam Hafeez susţine că trebuie să ne ajutăm corpul să ajungă într-o stare de confort care să dureze. De aceea, schimbarea aşternuturilor dă senzaţia mentală de un nou început încă de luni şi ne ajută să trecem mai uşor peste ”restanţele de stres din săptămâna anterioară”. 

#5 Planificarea săptămânii se face la birou, nu acasă. De cele mai multe ori avem tendinţa să ne facem ordine în gânduri înainte de a începe lucrul de la serviciu. Greşit: nu amestecaţi planul profesional cu cel personal pentru că acest lucru produce dezechilibre emoţionale, stres, stări de panică şi disconfort. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57700800895691