Ianuarie 21, 2020
21 ianuarie - Ziua Internațională a Îmbrățișărilor
Începând din anul 1986, se celebrează în întreaga lume în cea de-a 21 zi a lunii ianuarie, o sărbătoare mai puțin obișnuită, și anume - Ziua Internațională a Îmbrățișărilor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ideea acestei sărbători îi aparține unui american pe numele Kevin Zaborney, care activa în calitate de pastor la o biserică, și încuraja enoriașii să se îmbrățișeze pentru a transmite energia lor pozitivă întregii lumi.

Se spune că este nevoie zilnic de cel puțin opt îmbrățișări, pentru a avea o stare emoțională mult mai bună. Această teorie îi aparține Virginiei Satire, psihoterapeut american. Îmbrățișările oferă un sentiment de securitate și îmbunătăţesc starea de spirit a persoanei.

 

 

 În acest moment oamenii au un nivel crescut de oxitocină, ceea ce reduce riscul de depresie, dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Acest lucru este dovedit de oamenii de ştiinţă din Carolina de Nord.

De asemenea, îmbrățișările ajută nu numai la îmbunătățirea stării emoționale, ci și la îmbunătățirea stării psihice. Printre efectele pozitive se numără:

Consolidarea imunităţii;
Îmbunătăţirea calităţii somnului;
Producerea de endorfine – hormoni de bucurie care reduc durerea;
Eliminarea efectelor stresului;
Alungă stresul şi oboseala;
Creşterea stimei de sine;
Normalizarea sistemului endocrin şi nervos.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70859980583191