Iunie 12, 2020
10 reguli de aur pentru un ten bine îngrijit
Anumite obiceiuri sunt esențiale atunci când vorbim de îngrijirea tenului, pentru a obține un aspect sănătos pe parcursul întregului an. Oricare ar fi tipul tenului tău, găsește mai jos câteva sfaturi esențiale!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

                                             

Regula 1

Produsele de îngrijire trebuie adaptate corect tipului de piele. Pentru a avea grijă de pielea ta și pentru a o respectă, cel mai important este ca mai întâi să te asiguri că folosești produse create special pentru tipul tău de piele. Pielea uscată nu are aceleași nevoi ca pielea grasă.

Regula 2

Oferă atenție specială zonelor sensibile. Anumite părți ale feței (conturul ochilor, buzelor, etc.) au o piele mai subțire, fragilă. Aceste zone au nevoie de îngrijire specială, mai ales conturul ochilor și buzele. Acestea sunt zonele mai sensibile ale feței și au nevoie de atenție specială.

Regula 3

Curațare delicată. Trebuie să ai grijă de tenul tău prin produsele de curățare pe care le folosești. Pentru a nu-ți agresa tenul și pentru a-i respecta echilibrul natural, trebuie să folosești un demachiant cu pH neutru, special creat pentru a-ți curăța epiderma cu delicatețe.

Ochii sunt o zona dificilă. Pielea conturului ochilor este de 10 ori mai fină decât pielea de pe restul feței. Alege o rutină specială pentru demachierea acestei zone.

Regula 5

Exfolierea este indispensabilă. Foloseste un tratament exfoliant potrivit, odată sau de două ori pe săptămână. Trebuie să fie eficient însă delicat. Alege un produs de exfoliere cu pH neutru, care este perfect pentru a purifica și a netezi pielea, în timp ce-i respectă echilibrul natural.

Regula 6

Hidratarea este esențială. Dermul are în componență 70% apă, iar epidermul 15%. Pentru a păstra tenul bine hidratat este important să alegi o cremă hidratantă care oferă echilibru nivelului de apă din piele. Poți folosi, de asemenea, și o mască hidratantă, înlăturând excesul cu un spray cu apă termală.

Regula 7

Preferabil, machiaj hipoalergenic. Pentru a evita riscul alergiilor care provin de la produse nepotrivite tenului tău, folosește produse de machiaj hipoalergenice, special concepute pentru a întâmpina nevoile tuturor tipurilor de piele, chiar și a celei sensibile.

Regula 8

Protecție solară. Oricare ar fi anotimpul, alege produse de îngrijire care să includă și filtre solare. Acestea reduc efectele nocive ale soarelui, care accelerează îmbătrânirea.

Regula 9

Ai grija la factorii externi. Poluarea, fumul, stresul... Toate acestea au efecte nocive asupra tenului. Folosește înainte de a pleca de acasă produse de îngrijire care să te protejeze de factorii de stres cotidieni și curăță tenul cu grijă atunci când te întorci.

Regula 10

Nu neglija buzele. Imediat ce simți nevoia, folosește o cremă reparatoare pentru buze. Nu ezita să reaplici pe această zonă sensibilă, în mod special atunci când e necesar.

                            



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85597944259644