Toți ne dorim ca după masă să fim plini de energie, ca să ne terminăm task-urile importante din ziua de lucru. Acordăm prea puțină atenție mâncării și prea multă cafelei, în acest sens. O masă aleasă cu grijă, din ingrediente simple, cu gust și de calitate, e sățioasă și benefică pentru creier.
În funcție de tipul de alimentație pe care l-ați adoptat, alegeți proteina. Ea trebuie să reprezinte un sfert din farfuria unui om care vrea să își mențină starea de sănătate. Dacă mâncați carne, optați pentru curcan, pui (fără piele) și pește, preponderent. Din când în când, carnea slabă de porc și de vită poate completa meniul. Pentru cei pasionați și care aveți răbdare, fructele de mare sunt o opțiune excelentă. Ouăle sau brânzeturile sunt și ele surse bune de proteine. Cine a ales vegetarianismul, își poate pregăti în avans proteina din humus, fasole, soia, linte, mazăre, nuci, tofu, ciuperci.
În completarea sfertului de farfurie de proteină, adăugați o sursă de carbohidrați complecși – principala sursă de energie a organismului. Se absorb lent, sațietatea e mai de lungă durată și ne oferă energie cu adevărat, nu ca cei simpli, care ne aruncă în oboseală odată cu repeziciunea cu care se absorb de către organism. Opțiuni: pâine integrală, cu semințe, lipii integrale, paste integrale, mămăligă, orez brun, cous cous etc.
Deci,se poate. Doar să acordați și mâncării aceeași importanță precum hainelor pe care le îmbrăcați, mașinii pe care o conduceți și device-urilor pe care vi le cumpărați. Corpul și creierul vostru merită tot atât de mult respect!