Îți dorești o rețetă pentru cină care să fie rapidă, ușor de preparat și, mai ales, delicioasă? Probabil că ești familiarizat cu rețeta clasică de paste Carbonara! Însă, poate că nu știi de puiul carbonara cu smântână și bacon, o adaptare savuroasă a celebrei rețete italiene
Ingrediente
- 100 g bacon
- 2 căței usturoi
- 2 linguri unt
- 400 g piept de pui
- 4 ouă
- 150 g parmezan
- 300 ml smântână pentru gătit
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Frige pieptul de pui tăiat felii și presărat cu sare, într-o tigaie, în 2 linguri de unt, până când se rumenește uniform.
- Odată rumenit, scoate puiul și toacă-l cuburi mari, iar în tigaia folosită frige baconul pentru 2-3 minute.
- Adaugă usturoiul mărunțit, lasă-l un minut, apoi adaugă ouăle bătute amestecate cu smântâna pentru gătit și 100 g parmezan.
- Omogenizează sosul obținut și lasă-l să scadă un minut, apoi adu puiul înapoi peste sos.
- Potrivește de sare și piper, ținând cont că parmezanul este deja sărat, și servește puiul carbonara pe un pat de paste fierte conform indicațiilor de pe ambalaj.