Noiembrie 28, 2017
Proiect special : Iurii Mahovici - pianist
Decanul facultății "Artă instrumentală, compoziție și muzicologie", la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, din Chișinău.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Omul, care odată a gustat din plăcerea de a fi pe scenă, și de a interpreta în fața publicului, nu poate trăi fără de acest sentiment. Când simți nevoia de a te exprima în fața mulțimii, când o sală întreagă îți ascultă cântecul sufletului, când publicul te înțelege, acest lucru nu poate fi comparat cu nimic în lume. 

Duetul nostru cu Lapicus are 25 de ani. Duetul s-a format atunci când noi ambii deja aveam peste treizeci de ani, ceea ce ni se părea la ambii, cam târziu. Noi începusem acest duet din simplu interes, primeam în dar note muzicale, pe care ambii doream să le descifrăm, și cântam, de fiecare dată împreună. Primul nostru concert de duet, a avut loc în anii '90, în Ajun de Crăciun. Nimeni nu credea în noi, deși, până la urmă, sala era plină. 

S-a întâmplat că, odată noi am ieșit pe scenă în pantaloni de piele, cu ținte. Acestă imagine a fost aleasă pentru a exprima mai bine muzica genului de avangard. De fiecare dată noi încercăm să aducem ceva nou pe scenă atunci când avem concerte. 

Pe scenă este foarte importantă scenografia, lumina, instrumentul! Calitatea instrumentului joacă un rol colosal. Erau perioade când îl luam cu noi pe acordor, pentru a fi, sută la sută, convinși că instrumentul sună bine. Este foarte important ce costume purtăm, ba chiar și ce ciorapi ne luăm. Căci spectatorul observă orice detaliu...

Continuarea articolului îl puteți citi în numărul din noiembrie 2017 din revista AQUARELLE!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1191792488098