Aprilie 19, 2021
Primele jucării sexuale. Ce folosea Cleopatra pentru a obţine plăceri intense
Jucăriile sexuale ar fi fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, după cum arată descoperirile arheologice. Chiar şi Cleopatra ar fi recurs la astfel de obiecte pentru a-şi amplifica plăcerile din aşternuturi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cel mai vechi obiect folosit pentru sporirea plăcerilor sexuale este un falus de piatră lustruit, cu lungimea de 20 de centimetri, găsit în Peştera Hohle Fels din Germania şi datat din perioada Paleoliticului superior. Tot din acea perioadă datează şi batoanele de comandament, obiecte folosite pentru îndreptarea suliţelor, dar care, potrivit unor arheologi, ar fi fost utilizate şi ca jucării sexuale.

În Antichitate ar fi existat jucării sexuale care nu le stimulau doar fizic pe femeile care le foloseau, ci le aprindeau şi mintea şi imaginaţia. Castaveţii, morcovii şi vaginurile artificiale se numără printre jucăriile sexuale folosite în acele timpuri.

Plăcerile Cleopatrei

Pentru a-şi mări plăcerea sexuală, faimoasa regină a Egiptului ar fi folosit o tărtăcuţă cu albine furioase, care poate fi considerată strămoşul vibratorului din zilele noastre. Simbol al sexualităţii şi erotismului, Cleopatra ar fi primit de la Iulius Cezar şi un penis de aur, obiect destul de scump.

Când a fost inventat vibratorul

Una dintre cele mai folosite jucării sexuale, vibratorul performant acţionat cu puterea aburului a fost inventat în 1869, de doctorul american George Taylor. Acest obiect a cunoscut îmbunătăţiri, astfel că, în 1880, doctorul Joseph Granville patenta vibratorul electromecanic. În 1902, Hamilton Beach a „oferit” femeilor vibratorul electric, obiect aflat printre primele invenţii electrocasnice lansate pe piaţă, alături de maşina de cusut, ventilatorul şi prăjitorul de pâine. Ca un fapt inedit, vibratorul a fost folosit pentru a trata „isteria” femeilor.

Până în 1900, vibratoarele au fost comercializate în cabinetele medicilor, pentru ca apoi să fie vândute în magazine. Un moment important în evoluţia acestui obiect a fost apariţia vibratorului fără fir (1968), dotat cu baterii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70687127113342