August 13, 2021
#NEAMPORNIT în weekend. Pregătim rucsacul, cortul și buna dispoziție
Cât ne mai ține vara ne pregătim pentru escapade de vis. Ce trist ar fi să ratăm serile răcoroase și plăcute de august. Propunem să faceți altfel de planuri decât de obicei și vă sugerăm să vă umpleți portbagajul cu un cort, scaune și o măsuță mobile, pături și să mergeți în camping. Așa că #neampornit într-o mare aventură.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Zăvoiului Nistrului - Eco Village este perfect pentru o reculegere cu familia sau prietenii. Aici găsiți bazin, foișoare, vile, saune, teren de tenis și de fotbal. În Soroca mai puteți vizita și Cartierul Romilor unde puteți admira palate cu turnuri sau personaje antice, etc. Totodată în Soroca, este și Biserica de lemn Sfinții Martiri Brâncoveni care a fost construită de meșteri din Maramureș, România.

Duruita Camping la grote se află la poalele cheilor Duruitoarei, pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca. Dimineața ieși din cort și vezi stânci, grote, iar în timpul zilei admiri apa albastră a lacului Costești Stânca. În aceeași regiune puteți vizita Delifeul Văratic, un monument al naturii de tip geologic. În apropiere se află Rezervația Pădurea Domnească, arie protejată de stat, ce se întinde de-a lungul Prutului.

Fishing Park Clișova a fost inaugurat în 2018, destinat pescuitului sportiv și amator, camping și foișoare. În aceeași localitate - Clișova, Orhei, puteți vizita Complexul de Meșteșuguri Arta Rustică. Château Vartely este un alt punct de atracție importantă din raionul Orhei.

SAM Camping&Fishing este perfect pentru relaxare. Poți merge cu cortul, să pescuiești, să faci grătar și să uiți de toate grijile. În apropiere se află și Mănăstirea Căpriana, una dintre cele mai vechi din țară. Alt loc pitoresc este Muzeul Vatra Dumeniului, unde o să găsiți o bogată colecție obiecte tradiționale.  

Bungalo pe Nistru – pensiune alcătuită din căsuțe care par agățate de copaci, acoperite cu stuf și decorate în stil tradițional. Aici puteți face o plimbare cu barca sau cu caiacul pe Nistru sau alte activități în aer liber. Rezervația Naturală Nistrul de Jos, una dintre cele mai vechi zone naturale, protejate din Europa, face parte din Zona Umedă de importanță internațională Ramsar. O altă destinație turistică din raionul Ștefan-Vodă este Château Purcari, istoria căruia începe cu anul 1827.

Pensiunea ”la Tudora” – deschisă în 2020, se află în raionul Ștefan-Vodă, aici puteți gusta: zeamă de pește făcută pe foc, plăcinte coapte în cuptor, mămăligă scoaptă pe jăratic etc. La Vinăria Et Cetera, puteți realiza următoarele activități: tururi de degustare, bucate și vin la restaurant etc. Pensiunea Casa Veche, este o casă bătrânească cu o vechime de 100 de ani, din satul Palanca, situată în lunca râului.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72890686988831