Octombrie 06, 2022
Miss Crimeea, amendată și forțată să își ceară scuze în public după ce a cântat în ucraineană
Miss Crimeea, care a interpretat melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина), a fost amendată cu 40 de mii de ruble. Totodată, Olga Valeeva și-a cerut scuze publice pentru că a interpretat „cântecul de luptă al naționaliștilor ucraineni”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pe canalul de Telegram al Ministerului Afacerilor Interne din Crimeea au fost postate imagini video în care Miss Crimeea, alături de prietenia ei care a cântat alături de Valeeva, și-a cerut scuze publice.

VIDEO AICI

Se menționează că prietena Olgăi Valeeva a primit 10 zile de arest pentru că a cântat melodia ucraineană.

Potrivit Ministerului din Crimeea, Valeeva și prietena ei au fost găsite vinovate în temeiul a două articole – discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse și propaganda simbolurilor organizațiilor extremiste.

Anterior, Miss Crimeea a declarat că nu cunoștea despre semnificația cântecului și a cerut să nu i se mai scrie „insulte pe rețelele de socializare”.

La momentul actual, videoclipul cu interpretarea piesei ucrainene a fost șters.

De menționat că anterior, un tribunal rus a tras la răspundere șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu scuzepublice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.

Sursa - newsmaker.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.79887580871582