Iulie 06, 2022
Irina Loghin va primi pensie specială pentru contribuția sa în muncă

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Renumita artistă de muzică populară a fost parlamentar, motiv pentru care își va recupera pensia specială! Procesul care vizează această hotărâre a fost dezbătut în mai multe instanțe, dar nu în van, căci decizia va fi aplicată în curând.

Mai bine de 65 de foști parlamentari au intentat un proces colectiv ce are la bază recuperarea pensiilor speciale. Anul trecut a fost adoptată o lege în Parlamentul României și odată cu intrarea ei în vigoare au fost abrogate pensiile speciale ale sentatorilor și deputaților. Tribunalul București a decis, însă, contrariul.

Pe data de 5 mai, Curtea Constituțională a clasificat legea ca fiind neconstituțională, iar de atunci mai mulți foști angajați ai sistemului public, la nivelul sutelor chiar, au decis să acționeze în instanță, cu scopul de a-și recâștiga drepturile obținute în urma anilor de muncă. Și Irina Loghin se numără printre cei care vor beneficia, din nou, de pensie specială, căci solista de muzică populară a fost deputat și senator PRM vreme de 8 ani, în perioada 2000- 2008.

Potrivit deciziei tribunalului, Irina Loghin va încasa lunar între 6.000 și 7.000 de lei, pentru perioada în care a fost senator și deputat. Se întâmplă de la 10 iunie, scrie Click.ro.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.50586557388306