Septembrie 18, 2023
Îndrăgita actriță Kristin Davis a vizitat Moldova. Artista s-a întâlnit cu refugiații ucraineni din țara noastră
Faimoasa actriță Kristin Davis a vizitat pe 16 septembrie Republica Moldova.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Artista, care este ambasadoare bunăvoinței a UNHCR, s-a întâlnit cu refugiații ucraineni din țara noastră. Aceasta a remarcat puterea cetățenilor ucraineni, care au fugit din calea războiului, de a-și reface viața în Moldova, apreciind și rolul poporului moldovean în acest proces. 

În timpul vizitei sale, actrița a fost la mai multe structuri de sprijin locale, disponibile pentru grupurile vulnerabile, inclusiv pentru refugiați. De asemenea, ea s-a întâlnit cu femeile refugiate angajate la un centru comunitar, care oferă asistență femeilor și copiilor aflați în situații vulnerabile, inclusiv refugiaților și minorilor neînsoțiți, scrie newsmaker.md

Am fost profund impresionată de puterea remarcabilă de care au dat dovadă refugiații ucraineni din Moldova. Nimeni nu plănuiește să devină refugiat și, în ciuda experienței sfâșietoare de a-și părăsi casele, și chiar pe cei dragi uneori, mulți își refac viața în Moldova. Această transformare nu ar fi fost posibilă fără bunătatea poporului moldovean, care a acceptat refugiații ucraineni, arătându-le compasiunea și sprijinul pe care îl merită”, a spus ambasadoare bunăvoinței, Kristin Davis.

Faimoasa actriță Kristin Davis a vizitat Moldova. Artista s-a întâlnit cu refugiații ucraineni din țara noastră 

Reprezentanta UNHCR în Moldova Francesca Bonelli a menționat că refugiații ucraineni sunt un simbol al rezistenței, iar moldovenii – un simbol al solidarității veritabile.

În mijlocul incertitudinii situației lor, refugiații ucraineni reprezintă un exemplu inspirat de rezistență, în timp ce poporul moldovean, care și-a deschis inimile și casele pentru refugiați fără ezitare, reprezintă un exemplu de solidaritate adevărată. Îi sunt recunoscătoare lui Kristin Davis pentru vizita sa și pentru rolul pe care l-a avut în a le da voce refugiaților. Cu sprijinul ei, mai mulți oameni vor avea ocazia să fie martori ai forței și spiritului de unitate atât a moldovenilor, cât și a refugiaților”, a declarat Francesca Bonelli.

Precizăm că de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă în februarie 2022, peste 6 milioane de refugiați din Ucraina au trecut granițele în țările vecine și dincolo de acestea. Mai mult de 905 000 de refugiați și cetățeni ai statelor terțe au trecut granița în Republica Moldova, ceea ce reprezintă aproape un refugiat la fiecare trei cetățeni moldoveni.

În timp ce o mare parte dintre refugiați și-au continuat drumul spre țările europene, aproximativ 117 000 dintre ei au ales să rămână în Republica Moldova, majoritatea fiind femei și copii.

Kristin Davis este o renumită actriță americană și producătoare. Aceasta este cel mai bine cunoscută pentru rolul lui Charlottei York din serialul Sex and the City (1998-2004).

Kristin Davis lleva el peinado perfecto de Charlotte York a la alfombra ...

Kristin Davis este alături de UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, din 2014. Ea a călătorit în Uganda, Republica Democrată Congo, Rwanda, Kenya, Africa de Sud, Bangladesh și Moldova pentru a afla mai multe despre activitatea UNHCR și despre situația refugiaților.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53386998176575