Aprilie 02, 2021
FEMEIA ANULUI 2020
„Femeia anului”, potrivit AQUARELLE, este unul dintre cele mai prestigioase premii din Republica Moldova. Zeci de oameni din domeniul afacerilor, modei, artei și asistenței medicale visează la un astfel de premiu. Noi am nominalizat, cititorii au ales. Timp de două luni a fost posibil votingul pe site-ul www.aquarelle.md. Iată care sunt câștigătoarele premiului AQUARELLE Femeile anului 2020!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

FEMEIA ANULUI - Valentina Rusu-Ciobanu
Artist, deținătoare a premiilor Ordinul Republicii și Ordinul Meritului Cultural

Valentina Rusu-Ciobanu este o legendă vie a istoriei picturii din Moldova. Pe 28 octombrie 2020 a împlinit 100 de ani. S-a născut la Chișinău. A studiat la Academia de Arte din Iași, ​​la Școala de Arte Plastice  ”I. Repin” la Chișinău.

Dacă în primii ani stilul artistei a fost caracterizat drept unul lirico-dramatic, mai târziu și-a extins gama de interpretare. În lucrările marii pictorițe a fost observată gândirea filozofică, parabola. Valentina Rusu-Ciobanu a reprezentat Moldova la expoziții în Bulgaria, Polonia, Canada, Irak, Siria și alte țări. Pentru contribuția ei la cultura națională a primit o serie de premii: Premiul de Stat al RSS Moldovenești în domeniul artei (1974), Artist de onoare al RSS Moldovei (1980), Artist al Poporului al RSSM (1985), a primit Ordinul Republicii (1996) și Ordinul de merit în artă (2020).

 

SUCCESUL ANULUI - Petra Pleșca
Câștigătoarea Festivalului Internațional DoReMiFest, violonistă

”Am 11 ani. Cred că vârsta nu este o piedică în atingerea obiectivelor. Cele mai importante sunt ambiția și dorința de a-ți îndeplini visul. Visez să devin o violonistă celebră. Pentru asta lucrez mult, pentru că știu că doar 1% din succes depinde de talentul înnăscut, iar restul de 99% depinde de munca zilnică”.

 

MANAGERUL ANULUI - Cristina Bulai
Director comercial al companiei "PEREFLEX Shoeroom"

”Cel mai bun lucru pe care îl faс pentru mine este autodezvoltarea. Nu încetez niciodată să învăț, pentru că scopul meu este să devin Numărul UNU în toate! Anul trecut am restructurat toate procesele de afaceri din companie. 2020 a devenit pentru mine un an, care m-ă învățat să lucrez într-un mediu necunoscut și să mă adaptez noilor condiții.”

 

FEMEIA ÎN MEDICINA - Ludmila Cardaniuc
Medic de categorie superioară, Titlul Onorific "Om Emerit"

”În ultimul an au existat multe evenimente care ne-au făcut să reevaluăm valorile. Sănătatea a fost și rămâne întotdeauna cea mai valoroasă. Medic fiind medic, încerc mereu să ajut oamenii. Trebuie să duci un stil de viață sănătos, să te miști foarte mult, să mănânci bine, să contemplezi frumusețea din muzică și artă. O regulă importantă pentru mine este să fiu mereu informată despre inovațiile medicale”. 

 

MĂMICA ANULUI - Tatiana Kazantseva
Administratoarea centrului de fitness “NEOGYM”

”Principala mea realizare este familia mea. În 2020, odată cu apariția lui Maxim și a Anastasiei, familia noastră a crescut, acum sunt mamă a patru copii! A fi mamă a multor copii înseamnă multă muncă și o astfel de muncă este mai importantă decât orice carieră. Și ,bineînțeles, o mare fericire!”

 

VOCEA ANULUI - Natalia Gordienko
Interpretă 

”În 2020, am petrecut mult timp cu fericirea mea - fiul meu Christian. El a devenit personajul principal al videoclipului pentru piesa ”În ochii tăi”, în care am încercat să transmit cât mai firesc dragostea, pe care i-o port. Desigur, mă pregătesc pentru Eurovision 2021. Eu și echipa cu care colaborez suntem într-o continua căutate a creației, muncim din greu”. 

 

FEMEIA ÎN SPORT - Anastasia Brăilean
Câștigătoarea Cupei Mondiale IFBB la categoria “Bikini fitness”

”Anul trecut am învățat lucruri noi și am reușit să-mi schimb domeniul de activitate. Deși nu am avut competiții în 2020, am continuat să-mi îmbunătățesc starea fizică și, în timp ce sălile de sport erau închise, am lucrat acasă. Rezultatele nu au fost atât de eficiente, dar când s-au redeschis sălile, am revenit rapid la modul activ de dinainte. 


FEMEIA CARE A EXCELAT ÎN DOMENIUL CARITĂȚII - Ludmila Andronic
Director de afaceri corporative EFES Moldova

”Anul 2020 ne-a cerut fiecăruia dintre noi să adunăm puteri într-un pumn. Împreună cu echipa, am reușit să realizăm două proiecte sociale. Unul dintre ei este ”Mulțumim eroilor”, dedicat medicilor care se află în prima linie a luptei împotriva covid-19. Al doilea, „Prietenește pentru turism”, a vizat sprijinul pentru dezvoltarea turismului local. Sunt foarte mulțumită că într-un an atât de dificil am reușit să implementăm ambele proiecte”. 

 

ACTRIȚA ANULUI - Vera Mariancic
Maestru în Artă al Republicii Moldova

”Principala mea realizare în viață este că sunt cine sunt. Sunt actriță, sunt personificarea succesului în carieră, cunoștințe și abilități, și eu sunt reflectată în cei pe care îi iubesc. 2020 a fost anul în care am reușit să rămân să profesez indiferent de orice.

 

INFLUENCERUL ANULUI - Tatiana Koberidze 
Instagram blogherița @ktaniak

”Pot spune cu încredere că m-am regăsit! În acest moment fac ceea ce îmi place, iar asta este și sursa mea de venit. Am un public grozav pe care îl pot numi cu adevărat „Oamenii Mei”. Sunt o persoană fericită și consider că aceasta este principala mea realizare!”

 

SUCCESUL ANULUI - Corina Frumuzachi
Showrunner în cadrul proiectului “Upgrade cu Frumuzachi”

”Am învățat neînfricarea în fața necunoscutului. Mi-am urmărit întotdeauna visele și acest lucru m-a ajutat să realizez tot ceea ce mă înconjoară acum, fie că este vorba de o activitate profesională sau de crearea propriei mele familii. Cea mai importantă calitate a mea este abilitatea de a lua decizii și de a le urma”. 

 

FEMEIA ÎN IT - Doina Nistor
Directorul Proiectului de Competitivitate finanțat de USAID în Moldova, Suedia și Marea Britanie

”2020 a fost un an important în integrarea inovației digitale în diferite sfere ale societății, inclusiv în afaceri și educație. Am reușit să facem progrese calitative în dezvoltarea centrelor Clasa Viitorului, Artkor, ZIPhouse, FabLab. În curând vom finaliza construcția Centrului Mediacor (centru de producție media digitală) și a Parcului de inovații din Bălți. În ultimii șase ani, datorită celor peste 28 de milioane de dolari de la USAID, Suedia și Marea Britanie, am reușit să ducem sectoarele vinului, turismului, modei, IT și creativ la nivelul următor”. 

 

MANAGERUL ANULUI - Olga Iordachi
Fondatoarea companiei  “Imobio Estate”

”În ciuda crizei financiare, 2020 a fost pentru mine anul dezvoltării. Am învățat să fac față dificultăților în cele mai dificile situații de criză. Mi-am dat seama că fiecare femeie are o forță incredibilă prin natura sa, care o ajută să „mute munții”. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie doar să crezi în punctele tale forte și ambiții.

 

PREMIUL SPECIAL Pentru contribuția în dezvoltarea artei muzicale - Alina Deliss
Artist Emerit al Republicii Moldova

”Poți vorbi despre principalele realizări atunci când toate obiectivele de viață stabilite au fost deja îndeplinite. Personal, nu sunt încă pregătită să evaluez care dintre proiecte poate fi numită realizarea principală, deoarece am multe obiective în față. Premiile mă stimulează și lupt ca să-l obțin pe cel mai valoros.”

 

DESIGNERUL VESTIMENTAR AL ANULUI - Nadejda Gudumak 
Designerul și fondatorul brandului “Nikita Rinaldi”

”Implementarea unui proiect de anvergură Nikita Rinaldi, un brand care a devenit celebru pe piața internațională, prezentarea colecțiilor pe podiumuri la Săptămâna Modei de la Strasbourg și peste 30 de expoziții internaționale în Asia, Europa și zona țărilor CSI, sunt cele mai importante motive de mândrie. Munca asiduă, motivația zilnică și capacitatea de a investi în noi înșine, toate stau la baza succesului nostru.”

 

FEMEIA ÎN INDUSTRIA FRUMUSETEI - Natalia Visnevschi
Proprietara salonului “Natalia Visnevschi”

”Maternitatea, sprijinul soțului, succesul în carieră, perseverența și munca grea - asta mă bucură cu adevărat! O femeie modernă nu poate împărtăși concepte atât de importante precum familia și cariera. Soțul și copiii îmi dau putere să ating obiectivele pe care mi le-am propus în afaceri.”

 

PREZENTATOAREA TV AL ANULUI - Iulia Fiodorova
Prezentatoarea emisiunii “Главный вопрос с Юлией Фёдоровой”, NTV Moldova

”În 2020, la fel ca majoritatea populației lumii, am urmărit știrile legate de coronavirus. Pandemia ne-a făcut să ne schimbăm viziunile, să privim cu alți ochi lucrurile simple și apparent banale. Astăzi mă concentrez asupra unei cărți și primesc o mare satisfacție de la asta. Îmi analizez gândurile în intimitate. Cât despre televiziune pot spune că este parte din viața mea”.

 

MANAGERUL ANULUI - Elena Uporova
Director de marketing al companiei “Radacini Wines”

”Puterea feminină constă în puterea de a combina armonios mai multe roluri. Este important să poți fi un bun specialist la locul de muncă și să poți să menții echilibrul în familie. Nu este suficient să te preocupi doar de felul cum arătăm, ci și de autoeducație.”

 

FEMEIA CARE A EXCELAT ÎN DOMENIUL CARITATII - Natalia Grigorjevschi-Braga
Fondatoarea fundației caritabile “Open Gates”

”În 2020, mi-am schimbat unele dintre obiectivele mele și am schimbat strategiile de realizare ale acestora. În viața mea și-au făcut loc mulți oameni interesanți, pe care îi apreciez. La Open Gates, încercăm să deschidem noi oportunități de viață pentru copiii din orfelinate, să îi cunoaștem profesiile, să-i învățăm să fie independenți”. 

 

BUSINESS-LADY AL ANULUI - Liubovi Carnauh
Co-proprietara companiei “Jomiru I.N.”, producător de materiale termoizolante 

”În 2020, m-am concentrat doar pe carieră și dezvoltare în afaceri. Datorită situației economice dificile, mulți dintre prietenii și colegii mei și-au suspendat activitatea sau chiar și-au închis afacerile. Din fericire, compania noastră nu a fost afectată. Ne-am deplasat chiar și cu pași mici, am lucrat în fiecare zi, în fiecare minut”.citeste și
SQL exec time = 0.80794143676758