Iunie 13, 2022
Ești singură de multă vreme? Gânduri negative care îți fac rău și pe care trebuie să le alungi
Când ești singură de ani sau luni bune, mintea ta este invadată de gânduri care îți adâncesc și mai mult starea de tristețe sau te împiedică să îți găsești pe cineva.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Să fii singură o perioadă de timp poate fi cu adevărat benefic. Te poți ocupa de proiectele tale, reînveți să te împrietenești cu tine, să devii mai independentă, descoperi ce îți place și ce nu, care sunt prioritățile tale reale etc. Dar mai există și cealaltă față a monedei în care a fi singură e un fel de boală sau neîmplinirea supremă.

Dacă sunt singură inspir milă

Cu siguranță ți s-a întâmplat să vorbești sau să te vezi cu o prietenă cu care nu ai mai intrat în contact demult, să te întrebe dacă ești cu cineva, iar când îi răspunzi că nu, reacția ei să denote milă, părere de rău. Iar de aici tu să dezvolți o generalizare, cum că tuturor oamenilor le este milă de tine pentru că tu nu ai o relație. Dar nu toți văd existența legată automat de cuplu, iar singurătatea nu este o afecțiune fatală.

Cuplurile sunt fericite, eu sunt singură și nefericită

Ai o viziune cât se poate de idilică asupra relațiilor. Practic pui semnul egal între fericire și a fi în cuplu. De asemenea, dacă te alimentezi cu viețile aparent perfecte expuse pe social media poți intra foarte ușor în această capcană. În plus, contează mult și mesajul transmis de acasă, de la părinți. Dacă ei te-au învățat că viața înseamnă să te căsătorești și să faci un copil, pentru tine aceasta va fi sensul ei. Dar viața mai include și pasiunile, hobby-urile tale, prietenii, lucrurile mărute care îți aduc plăcere, drumul tău profesional. Ca un puzzle făcut din multiple piese.

Trebuie să mă pun la punct cu tot

S-a creat acel construct în mintea ta că pentru a avea o relație trebuie să slăbești alea 5 kilograme. Să îți reorganizezi cu totul vestimentația, să ai casa proaspăt renovată. Să cumperi o mașină nouă, să câștigi mai mulți bani. Și abia apoi ești pregătită sau potrivită pentru a avea o relație. Dar acest plan presupune poate chiar ani de zile. Și nu spune nimeni că nu se poate realiza în timp ce tu ești implicată într-o poveste de iubire.

Pe mine nu mă mai ia nimeni

Și nici nu trebuie să te ia! E ca și cum ești aleasă, nu ai nimic de zis în privința asta și devii compliantă urmând în tăcere bărbatul. Cuplul însemnă să alegi și tu partenerul, nu să te mulțumești cu orice apare la orizont, doar din frica de singurătate. O relație înseamnă echipă, parteneriat cu drepturi și responsabilități egale.

Sursa - elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.75380682945251