Decembrie 09, 2022
Elon Musk a amenajat dormitoare pentru angajații Twitter, iar autoritățile sunt îngrijorate
Mai multe fotografii realizate în interiorul sediului Twitter din San Francisco s-au viralizat în mediul online. Presa americană dezvăluie că Elon Musk a amenajat dormitoare pentru angajații Twitter, unde aceștia își pot petrece noaptea când stau peste program.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Oficialii orașului San Francisco au demarat o anchetă după ce mai mulți angajați de la Twitter au făcut publice fotografii cu dormitoarele amenajate de Elon Musk, la muncă. Ele au apărut după ce mai multe săli de conferințe au fost convertite în spații de dormit.

Autoritățile se feresc, deocamdată, să vorbească de un soi de sclavie modernă, însă salariații sunt evident încurajați să lucreze peste program și să-și petreacă nopțile la locul de muncă.

Fotografiile făcute publice arată că magnatul a făcut diferențe între angajați, unii având acces la camere utilate cu toate facilitățile, în timp ce altele nu au mai mult de saltea, noptieră și TV.

 

Conform NBC, camerele au primit nume precum Goldeneye și Dollarbird și funcționează în regim de rezervare. Elon Musk nu neagă existența dormitoarelor, însă a sugerat că autoritățile din San Francisco ar trebui să se preocupe de alte probleme ale orașului, nu cu anchetarea modului în care a organizat activitatea la Twitter.

Deci, orașul San Francisco atacă firmele care oferă paturi angajaților obosiți, în loc să se asigure că copiii sunt în siguranță în fața Fentanil (un analgezic opioid sintetic utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice și severe – n. red.). Care sunt prioritățile tale, London Breed”, i-a transmis Musk primăriței orașului San Francisco. 

Primii care au aflat de existența dormitoarelor la locul de muncă sunt angajații de la curățenie, care au fost trimiși să se asigure că totul este curat înainte de venirea angajaților.

Deocamdată, ancheta autorităților nu vizează o posibiilă violare a timpului liber al angajaților Twitter, ci are în vedere stabilirea legalității amenajării locurilor de dormit. Conform legislației americane, dormitoarele nu pot fi amplasate în zonele comerciale, iar sediul Twitter se află într-una din acestea.

Trebuie să ne asigurăm că imobilul este utilizat conform intenției. Nimeni nu este mai presus de lege”, a comentat un purtător de cuvânt al Departamentului de inspecție a construcțiilor, citat de Daily Mail.

Sursaconcurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81668782234192