Martie 27, 2025
Desertul perfect: batoane Twix de post. Sunt potrivite pentru vegani și foarte delicioase

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

E mai simplu decât v-aÈ›i putea imagina să preparaÈ›i acest desert de post fabulos. Batoanele twix vegane sunt sănătoase, perfecte pentru copii.

Desertul suprem în post – batoane twix fără coacere, gata în mai puÈ›in de o oră. Această reÈ›etă de post este o variantă mai sănătoasă a clasicelor batoane. Le lipsesc biscuiÈ›ii plini de zahăr È™i grăsimi nesănătoase. Practic, nu conÈ›in zahăr rafinat È™i nici lactate sau gluten. Și sunt incredibil de bune!

Ingrediente necesare pentru batoane twix de post

– 1 1/2 căni nuci 

– 10 – 12 curmale fără sâmburi 

– 1 cană caju 

– 4 linguri ulei de cocos, topit 

– 3 linguri sirop de arÈ›ar pur sau miere ori sirop de agave 

– 1 linguriță extract de vanilie 

– Ciocolată neagră topită (sau puteÈ›i folosi o combinaÈ›ie egală de ulei de cocos topit È™i pudră de roÈ™cove – carob – pentru o alternativă la ciocolată)

Mod de preparare

Pentru început, combinaÈ›i nucile È™i curmalele într-un procesor de alimente. Ideal este să puneÈ›i în blender mai întâi nucile, pentru câteva pulsaÈ›ii, apoi adăugaÈ›i È™i curmalele È™i blendaÈ›i până se obÈ›ine o pastă omogenă. ApăsaÈ›i amestecul în fundul unei tăvi de copt tapetate cu hârtie de copt. Ideal este să folosiÈ›i o tavă de chec, lățimea acesteia urmând să vă dea lungimea batoanelor.

După ce aÈ›i încheiat această etapă, puneÈ›i în blender nucile caju, uleiul de cocos È™i îndulcitorul, indiferent pe care l-aÈ›i ales (sirop de arÈ›ar, miere sau sirop de agave). AdăugaÈ›i È™i extractul de vanilie, apoi blendaÈ›i până se va obÈ›ine un amestec fin È™i cremos. Dacă amestecul este prea gros, adăugaÈ›i câte o lingură de apă fierbinte până ajungeÈ›i la consistenÈ›a dorită.

AdăugaÈ›i acest strat în tava de copt È™i puneÈ›i-o la congelator în timp ce topiÈ›i ciocolata. TurnaÈ›i ciocolata topită deasupra stratului anterior È™i mai lăsaÈ›i totul la congelator timp de 30 de minute. Desertul este gata. Tot ce mai aveÈ›i de făcut este să tăiaÈ›i batoanele în felii de grosimea unui deget. OpÈ›ional, le puteÈ›i scufunda în ciocolată topită suplimentară pentru a avea mai multă asemănare cu cele originale.

Sursa - retetesivedete.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.55004453659058