Februarie 05, 2021
Câte calorii conține fiecare tip de pâine și care este cea mai bună pentru dietă
Oricât de tentant ar fi mirosul de pâine aburindă, nu toate produsele de panificație sunt sănătoase. Află câte calorii pe suta de grame au diferite tipuri de pâine.Recomandate în special pentru micul dejun, dar și pentru masa de amiază, multe dintre varietățile de produse de patiserie și pâine conțin suficienți carbohidrați pentru organismul nostru.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

ConÅ£ine în primul rând cabohidraÈ›i compuÈ™i sănătoÈ™i, care sunt pentru noi o sursă de energie, precum ÅŸi vitamine din grupa B, indispensabile pentru funcÅ£ionarea celulelor nervoase, acid folic, zinc, magneziu, calciu, anumite cantităţi de proteine ÅŸi foarte necesarele fibre alimentare, scrie okmagazine.ro. 

Produs Cantitatea Valoare energetică (kcal) Proteine (g) Llipide (g) Carbohidraţi (g)
Baghete 100 g 282 7,9 1,7 60,1
Chiflă dulce 100 g 299 8,0 5,3 53,7
Chiflă dulce cu brânză 100 g 318 10,6 12,3 40,1
Chiflă dulce cu gem 100 g 293 6,5 4,2 57,1
Chiflă dulce cu mac 100 g 304 7,5 5,2 55,5
Chiflă simplă 100 g 235 8,0 0,9 48,9
Chifle de grâu 100 g 272 7,3 1,5 58,5
Franzelă 100 g 333 7,0 7,0 61,6
GogoÅŸi 100 g 296 5,6 13,0 38,8
Pâine cu seminÅ£e 100 g 228 8,6 1,4 43,9
Pâine de grâu 100 g 249 6,8 1,4 56,0
Pâine de secară 100 g 223 5,6 1,7 51,5
Pâine normală 100 g 245 5,4 1,3 57,0
Pâine pentru tost 100 g 305 8,1 4,7 58,8

VALORILE NUTRITIVE ALE PÂINII 

Din punct de vedere al calităţilor nutritive, cea mai valoroasă este pâinea integrală– coaptă din făină integrală de grâu sau de orz, care conÅ£ine mai multe vitamine ÅŸi săruri minerale precum ÅŸi fibre alimentare ce sunt prezente în tărâÅ£e.

Pâinea albă nu are valoare nutritivă înaltă, în plus având ÅŸi un număr mai mare de calorii. Pâinea cu adaos de seminÅ£e integrale ale plantelor oleaginoase: floarea soarelui, dovleac, susan, in, soia, mac, porumb sau chimen, constituie o sursă suplimentară de vitamine, săruri minerale ÅŸi acizi graÅŸi nesaturaÅ£i.

ROLUL PÂINI ÎNTR-UN REGIM SÄ‚NÄ‚TOS 

Fibra prezentă în pâinea neagră curăţă intestinul de resturile de mâncare, favorizează miÅŸcările peristaltice, absoarbe apa, dă timp de câteva ore o senzaÅ£ie de saÅ£ietate.

Aceasta din urmă potoleÅŸte pofta de mâncare ÅŸi permite menÅ£inerea unei siluete suple. În plus, ajută la coborârea nivelelor de colesterol din sânge, deoarece limitează absorbÅ£ia acestuia la nivelul tubului digestiv. Printre contraindicaÅ£iile consumării de pâine neagră se numără ulcerul gastric ÅŸi duodenal precum ÅŸi afecÅ£iunile ficatului ÅŸi cele ale intestinului, deoarece pâinea neagră creÅŸte aciditatea ÅŸi produce balonări.

În seminÅ£ele de cereale se găseÅŸte gluten. Persoanele care suferă de celiachie nu pot consuma pâine „normală'. Aceasta este valabilă ÅŸi la pacienÅ£i suferind de phenylketonuria, care nu tolerează proteinele naturale.

Pâinea albă este delicată ÅŸi uÅŸor de digerat.  Se recomandă copiilor mici, persoanelor suferind de afecÅ£iuni ale intestinului, de ulcer gastric sau de boli de pancreas. Dacă nu o vom consuma în exces, pâinea nu ne va îngrăşa.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87579274177551