Decembrie 02, 2020
Care este cel mai murdar obiect din baie. Nu este toaleta!
Locul în care ne spălăm pe mâini sau în care ne relaxăm după o zi obositoare de lucru este şi un spaţiu în care se acumulează destul de mulţi microbi. Deşi suntem tentaţi să credem că toaleta este locul cu cei mai mulţi germeni, lucrurile nu stau tocmai aşa, după cum arată un studiu recent.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Din punctul de vedere al numărului total de germeni, duşul este mai murdar decât toaleta, potrivit unui experiment recent realizat în SUA, scrie clickpentrufemei.ro. 

Specialiştii au verificat dacă există unităţi care formează colonii (CFU) pe obiectele care se află în mod normal în baie. Unitatea formatoare de colonii este o măsură a numărului de bacterii sau fungi viabili.

S-a constatat că perdeaua de duş şi pardoseala duşului prezintă un număr de germeni mult mai mari decât scaunul de toaletă. Astfel, în timp ce scaunul de toaletă are în jur de 235.000 CFU, duşul are aproximativ 15,8 milioane CFU. Cele mai murdare sunt perdelele de duş.

Cercetarea a prezentat şi obiceiurile celor 500 de participanţi la experiment, din băile cărora au fost recoltate probele. Astfel, majoritatea dintre ei, 81% - bărbaţi şi 73% femei, urinau la duş. De asemenea, 61% dintre ei au recunoscut că întreţineau raporturi sexuale în acest loc. În medie, femeile curăţau duşul de patru ori pe lună, iar bărbaţii de 2,8 ori pe lună.

Şi mânerele periuţelor de dinţi sunt destul de murdare, cu 12,6 milioane CFU, în timp ce mânerul robinetului are doar 56.000 de CFU, iar mânerul interior al uşii de la baie aveau 13.000 de CFU.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.51571869850159