Iunie 08, 2021
Aquarelle 90,7FM: Iurie Sadovnic a lăsat un bilet de adio. De ce și-a pus capăt zilelor
Înainte de a provoca tragedia care i-a îndurerat pe membrii familiei și pe colegii de breaslă, marele artist a lăsat un bilet de adio în care și-a explicat decizia de a se sinucide.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Potrivit Poliției Capitalei, Iurie Sadovnic a fost găsit mort, ieri, în apartamentul său din sectorul Botanica al Capitalei, după ce s-a împușcat în cap. Artistul deținea legal mai multe arme.

Ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu, a declarat pentru Publika TV că interpretul a lăsat și biletul de adio. "Am prea multe boli. Nu vreau să fiu nimănui povară", se arată în ultimul mesaj al lui Iurie Sadovnic. 

Rudele artistului au refuzat să comenteze tragedia, iar vecinilor nu le vine să creadă că el ar fi fost în stare să se sinucidă. Noutatea tragică i-a lăsat fără cuvinte și pe alți artiști de la noi. 

”Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace. Trist”, a scris Ionel Istrati. 

”De ce oare oamenii cei mai buni se duc… Tragedie condoleanțe familiei un artist de o cumsecădenie mare! Dumnezeu sa îl ierte!”, a comentat interpreta Doina Sulac. 

Un mesaj absolut emoționant a scris și Corina Țepeș pe o platformă socială. ”Într-o lume a Instagramului și a Tik-tok-ului, adevărații artiști ai neamului nu mai au loc! Atât cât sunt vii, artiștii, cică nu au voie să se plângă de durerile și necazurile pe care le au, dar când mor, toți întreabă : “Da ce-o fi avut pe suflet de ne-a părăsit?! La judecat și criticat ne pricepem bine, dar plecarea lui este fața culturii noastre! Tot mai săraci rămânem. Și e trist! Iurie Sadovnic orheianu, zbor lin maestre!” a scris Corina Țepeș. 

Despre golul lăsat societății noastre a scris și interpreta de muzică populară, Viorica Lupu. ”A plecat o mare legendă a culturii noastre, un suflet de artist autentic. Talentul lui s-a măsurat în suflete cucerite, emoții și energie pură, nu în cifre pe YouTube .Tot mai săraci rămânem”, a menționat artista. 

Cu o reacție la cele întîmplate a venit si fostul Ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc. Ea a propus conducerii țării să declare o zi de doliu național în semn de omagiu pentru Iurie Sadovnic. "Rog toată lumea care consideră la fel să susţină acest mesaj pe care îl adresez Doamnei Preşedinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, Domnului Prim Ministru interimar Aureliu Ciocoi şi Doamnei Ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Lilia Pogolsa. Doar atât îi mai putem oferi Maestrului..." - a menționat Babuc pe rețelele de socializare. 

Președintele Maia Sandu încă nu a reacționat la propunerea fostului ministru al Educației. Ieri însă a făcut o postare dedicată regretatului artist. 

”Am aflat cu tristețe despre moartea tragică a maestrului Iurie Sadovnic. O voce și o imagine inconfundabile, cu care am crescut și noi, și părinții noștri. Un interpret care a reușit să ne vorbească de Patrie și satul natal, de Codrii Orheiului și de Nistrul pe al cărui mal a copilărit, de mamă și dor. Un artist care a transformat în melodii de neuitat cele mai frumoase versuri ale poeților noștri. Muzica lui Iurie Sadovnic va rămâne mereu în inimile noastre și, sper, în inimile generațiilor care urmează. Condoleanțe familiei și celor care l-au iubit ca om și ca artist”, a scris Maia Sandu pe Facebook. concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.78470039367676