Iunie 08, 2021
Aquarelle 90,7FM: Iurie Sadovnic a lăsat un bilet de adio. De ce și-a pus capăt zilelor
Înainte de a provoca tragedia care i-a îndurerat pe membrii familiei și pe colegii de breaslă, marele artist a lăsat un bilet de adio în care și-a explicat decizia de a se sinucide.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Potrivit PoliÈ›iei Capitalei, Iurie Sadovnic a fost găsit mort, ieri, în apartamentul său din sectorul Botanica al Capitalei, după ce s-a împuÈ™cat în cap. Artistul deÈ›inea legal mai multe arme.

Ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu, a declarat pentru Publika TV că interpretul a lăsat È™i biletul de adio. "Am prea multe boli. Nu vreau să fiu nimănui povară", se arată în ultimul mesaj al lui Iurie Sadovnic. 

Rudele artistului au refuzat să comenteze tragedia, iar vecinilor nu le vine să creadă că el ar fi fost în stare să se sinucidă. Noutatea tragică i-a lăsat fără cuvinte È™i pe alÈ›i artiÈ™ti de la noi. 

”Dumnezeu să-l odihnească în liniÈ™te È™i pace. Trist”, a scris Ionel Istrati. 

”De ce oare oamenii cei mai buni se duc… Tragedie condoleanÈ›e familiei un artist de o cumsecădenie mare! Dumnezeu sa îl ierte!”, a comentat interpreta Doina Sulac. 

Un mesaj absolut emoÈ›ionant a scris È™i Corina ÈšepeÈ™ pe o platformă socială. ”Într-o lume a Instagramului È™i a Tik-tok-ului, adevăraÈ›ii artiÈ™ti ai neamului nu mai au loc! Atât cât sunt vii, artiÈ™tii, cică nu au voie să se plângă de durerile È™i necazurile pe care le au, dar când mor, toÈ›i întreabă : “Da ce-o fi avut pe suflet de ne-a părăsit?! La judecat È™i criticat ne pricepem bine, dar plecarea lui este faÈ›a culturii noastre! Tot mai săraci rămânem. Și e trist! Iurie Sadovnic orheianu, zbor lin maestre!” a scris Corina ÈšepeÈ™. 

Despre golul lăsat societății noastre a scris È™i interpreta de muzică populară, Viorica Lupu. ”A plecat o mare legendă a culturii noastre, un suflet de artist autentic. Talentul lui s-a măsurat în suflete cucerite, emoÈ›ii È™i energie pură, nu în cifre pe YouTube .Tot mai săraci rămânem”, a menÈ›ionat artista. 

Cu o reacÈ›ie la cele întîmplate a venit si fostul Ministru al EducaÅ£iei, Culturii ÅŸi Cercetării, Monica Babuc. Ea a propus conducerii țării să declare o zi de doliu naÈ›ional în semn de omagiu pentru Iurie Sadovnic. "Rog toată lumea care consideră la fel să susÅ£ină acest mesaj pe care îl adresez Doamnei PreÅŸedinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, Domnului Prim Ministru interimar Aureliu Ciocoi ÅŸi Doamnei Ministru al EducaÅ£iei, Culturii ÅŸi Cercetării, Lilia Pogolsa. Doar atât îi mai putem oferi Maestrului..." - a menÈ›ionat Babuc pe reÈ›elele de socializare. 

PreÈ™edintele Maia Sandu încă nu a reacÈ›ionat la propunerea fostului ministru al EducaÈ›iei. Ieri însă a făcut o postare dedicată regretatului artist. 

”Am aflat cu tristeÈ›e despre moartea tragică a maestrului Iurie Sadovnic. O voce È™i o imagine inconfundabile, cu care am crescut È™i noi, È™i părinÈ›ii noÈ™tri. Un interpret care a reuÈ™it să ne vorbească de Patrie È™i satul natal, de Codrii Orheiului È™i de Nistrul pe al cărui mal a copilărit, de mamă È™i dor. Un artist care a transformat în melodii de neuitat cele mai frumoase versuri ale poeÈ›ilor noÈ™tri. Muzica lui Iurie Sadovnic va rămâne mereu în inimile noastre È™i, sper, în inimile generaÈ›iilor care urmează. CondoleanÈ›e familiei È™i celor care l-au iubit ca om È™i ca artist”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.78121972084045